Bersalin secara caeser atau pembedahan, bukanlah perkara yang di sukai oleh para ibu. Namun, jika itu cara yang terbaik, siapa yang berani untuk menyanggah kan? Tika ini, hanya yang perlu difikirkan, bukan hanya keselamatan untuk anak yang bakal di lahirkan, tetapi juga mengambil kira faktor keselamatan ibu.

NAK LUKA BERSALIN CEPAT SEMBUH

Pengorbanan seorang ibu melahirkan, tiada tandingan. Bersalin secara normal atau pembedahan, bukanlah persoalan. Namun, proses berpantang perlu diteruskan. Yang penting, si ibu juga perlu menjaga kesihatan diri sepanjang tempoh berpantang. Luka bersalin, perlu dijaga dengan baik agar tidak memudaratkan atau dijangkiti sebarang infeksi.

Kali ini Ayu nak kongsi pengalaman sis Yana ni, bagaimana cara beliau sembuhkan luka bersalin secara pembedahan, dalam hanya 3 hari shaja, dah boleh nampak perubahan. jom baca luahan beliau;

[LUKA CZER SEMBUH DENGAN CEPAT SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum saya Nurul Aziyana, pengguna Shaklee sudah hampIr 4 tahun. Saya nak kongsi kisah bagaimana Vivix sangat membantu saya ketika berpantang bersalin secara pembedahan.
.

Untuk kelahiran yang kedua ni baru saya guna set bersalin Shaklee + Vivix sebab kelahiran pertama belum kenal lagi vitamin Shaklee. Al kisah menjadi asbab bersalin czer, semasa datang contraction suam-suam suku tu kebetulan memang ada appointment dengan gynea. Masa scan waktu tu lah baru dapat tahu breech.
.

EMMERGENCY OPERATION

Doktor terus buat keputusan, emergency operation. Terus ke HTAA, pung pang pung pang ditolak ke OT untuk berdepan dengan pengalaman kali kedua. Mungkin proses nak bersalin tu cepat.. tapi kesakitan yang ditanggung selepas bersalin czer kali ni lain dari yang pertama dulu. Czer adalah major operation. Jadi ubat tahan sakit dan antibiotik adalah wajib. Malangnya saya allergic pada banyak ubat. Bila makan satu muka akan jadi bengkak sampai tak boleh nak bukak mata.
.

Saya hanya mampu makan panadol. Tapi itupun akan buat jadi bengkak juga cuma tak seteruk bila makan antibiotic. Kalau demam biasa or sakit kepala ok la kan dengan panadol. Tapi kalau czer tak cukup hanya dengan panadol.
.

TERLALU SAKIT. BANGUN DUDUK PUN MENANGIS

Minggu pertama sangat hazab. Sakit bagai daging di perut tu dihiris-hiris sampai saya tak mampu nak bergerak. Nak ke toilet yang sekangkang kera pun terpaksa berenti 2 kali dan ambil masa yang lama sampai menangis.
.

Nak bangun, nak duduk sangat lah menyeksakan. Ditambah pula anak jaundis masa tu dan ulang alik klinik untuk injection selepas bersalin. Syukur juga kat rumah ni memang ada wheelchair.
.

Disebabkan tak boleh makan ubat tahan sakit dan antibiotik, jadi saya bertahan dengan vitamin Shaklee. Sejak hari pertama saya ambil ZINK COMPLEX dan VITAMIN C (untuk cepat baik luka) , GARLIC COMPLEX untuk ganti ubat antibiotik, VITALEA , BCOMPLEX untuk tenaga, OSTEMATRIX untuk elak sembelit (memang tak sembelit sepanjang berpantang), LECITHIN untuk bengkak susu.
.

VITAMIN BUKAN UBAT

Namun begitu, megadose zink complex n vitamin C tak mampu untuk meringankan sakit saya. Yelah, ini vitamin bukan ubat..dan vitamin pulak adalah vitamin semulajadi kesannya bukan segera macam ubat. Mungkin tak cukup untuk tahan sakit dari major operation ni. Satu je yang saya belum cuba waktu tu dan saya menyesal sebab tak ambil dari hari pertama lagi iaitu VIVIX.
.

Kesakitan masih terasa walaupun lepas 2 minggu pembedahan. Bila saya cuba VIVIX? hari ke-20.. saya ambil 1 sudu teh pada mulanya. Selepas 3 hari saya makan vivix, alhamdulillah syukur sangat-sangat sebab dah kurang rasa sakit. Bila dah kurang rasa sakit, jalan pun laju sikit. Kalau sebelum tu nak jalan memang kena pegang perut. Allah, syukur sangat rasa. masa ni memnag rasa menyesal tak start amik Vivix hari pertama bersalin.Sangat menyesal.
.

VIVIX TAK GANGGU PENYUSUAN

Lepas ni saya dah tahu dah, cara cepat untuk baik luka czer tak lain dan tak bukan adalah denganVivix. Itu sebab saya sayang sangat dengan Vivix ni. Alhamdulillah juga Vivix tak mengganggu penyusuan langsung. Alhamdulillah, lepas pengambilan Vivix terus rasa kurang sakit di perut dan cepat hilang.
.

Seksa tau nak pegang baby yang berat tu kalau sakit. Banyak pergerakan akan terbatas.Tapi nak tak nak kena bergerak juga walau sakit macam mana pun.

Saya juga syiorkan pada kawan yang juga bersalin secara czer.
Untill now, saya masih consume Vivix ni sebab banyak sangat kelebihannya. saya tau saya masih memerlukan Vivix untuk luka dalaman dan yang penting untuk kecantikan juga. Vivix baiki sel-sel dalaman. Bila sel cantik, fungsi badan pun cantik. Sebab tu luka pun cepat baik sebab Vivix bertindak terhadap sel.
.

Jadi saya amat sarankan Vivix untuk mereka yang bersalin secara Czer..dan Vivix ni boleh juga untuk mereka yang menjalani apa-apa pembedahan untuk memastikan luka cepat baik. Baik juga untuk pudarkan parut akibat jahitan semasa pembedahan. Terbaik sungguh!

TESTIMONI VIVIX BANTU SEMBUHKAN LUKA BERSALIN DENGAN CEPAT

BUKAN YANA JE SORANG BERIKAN TESTIMONI SEBEGINI. LAIN2 TESTIMONI LUKA BERSALIN SEMBUH:

  1. PUAN YONG 
  2. DR. NADIA 
  3. PUAN AINUL 

SERONOK KAN? Jadi, ibu-ibu dalam pantang yang ada masalah sama, bolehla cuba vivix ni..

Nak tahu lebih lanjut tentang SET BERSALIN SHAKLEE, BOLEH KLIK DI SINI.

AYU SENTIASA NASIHATKAN KAWAN-KAWAN YANG MEMBACA POSTING AYU, SUPAYA JANGAN PERCAYA APA YANG DIKONGSI. TAPI, CUBA DAN RASAILAH SENDIRI. TESTIMONI YANG AYU BERIKAN DISINI ADALAH REAL TESTIMONI, BUKAN TESTIMONI CIPTAAN. INSYAALLAH, IA DAPAT MEMBANTU.

Oh ya, macam mana nak dapatkan set bersaling shaklee yang super awesome ni?

senang je, boleh buat pilihan untuk klik link di bawah, Atau hubungi je saya untuk dapat khidmat konsultasi terbaik dan InsyaAllah menjamin keputusan yang terbaik buat anda yang ingin ENJOY sewaktu dalam pantang.

BELI SET BERPANTANG SHAKLEE DI SINI

Boleh juga hubungi Ayu terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah, Ayu cuba bantu sebaik mungkin.

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI SAYA.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

  • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
  • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
  • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
  • Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri
  • sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

Salam Sayang,

AyuAdyani,

tel/whatsapp/telegram: 0147375771

facebook: R.u Adyani Ab Rahman

page: ohmyvitamin.com

insatgram: ohmyvitamindotcom

COD: RAWANG,SELAYANG, GOMBAK & KAWASAN SEKITAR. POS SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH & SARAWAK, BRUNEI DAN SINGAPORE.

 

DISCLAIMER : SHAKLEE BUKANLAH UBAT YANG BERTUJUAN UNTUK MERAWAT. IANYA SEKADAR MENCUKUPKAN NUTRISI YANG DIPERLUKAN OLEH BADAN