ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Hari ini, nak tunaikan janji dengan pembaca setia blog kesayangan saya ni, tentang set bersalin atau set berpantang yang saya guna semasa berpantang anak ke tiga tempoh hari. Ala, kes rengat dan sakit badan yang saya alami tue. Ada dalam cerita sini tau. Jom folow saya kupas sikit tentang fungsi semua vitamin yang ada dalam set bersalin shaklee ni yea.

SET BERSALIN ATAU SET BERPANTANG DAN SET MENYUSU SHAKLEE

Haa, nampak tak. Set bersalin dalam gambar atas ni adalah set bersalin premium. 2 in 1, untuk milk booster sekali. Selain badan sihat, dapat juga tingkatkan pengeluaran susu yang banyak tau. Di sini, saya akan huraikan serba ringkas, satu persatu fungsi vitamin yang ada dalam set bersalin shaklee ni..

  • 1. Vivix

VIVIX boleh mempercepatkan proses pembaikan luka seepas bersalin. Vivix juga mampu membekalkan tenaga kepada ibu. Kandungan Resveratrol dalam Vivix telah terbukti secara saintifik dapat membantu mempercepat proses pemulihan luka dengan bertindak dari peringkat dalam sel.

  • 2. Energizing Soy Protein (ESP)

ESP Minuman berprotein ini sangat penting kerana membantu penghasilan susu ibu. Komponen utama susu selain air dan kalsium, adalah protein, sebab itulah ibu mesti memastikan badan dapat protein secukupnya. Dan protein juga penting untuk membina sel baru, sekaligus untuk penyembuhan luka.

  • 3. Vitamin C

VIT C Penting untuk sistem ketahanan badan ibu dan bayi. Dengan vitamin C, bantu menguatkan sistem imuniti badan. Vitamin C juga menjadi pelengkap kepada serapan Iron ke tahap optimum dalam badan. Ia juga membantu luka pulih dengan lebih cepat.ia juga boleh meningkatkan daya imun badan si ibu dan boleh disalurkan kepada si anak melalui susu ibu.

  • 4. Multivitamin Vitalea

VITA-LEA Multivitamin lengkap untuk keperluan badan ibu dan bayi kerana mengandungi kesemua 28 jenis vitamin dan mineral. Bukankah sudah banyak kecederaan yang dialami sepanjang hamil dan proses bersalin? Sekarang masanya untuk baik pulih badan anda!pula membekalkan ibu nutrien mengcukupi dan membekalkan para ibu tenaga. Alangkan orang biasa pun perlu ambil multivitamin ni setiap hari, inikan pula, kita yang dalam pantang kan?

  • 5. Minyak Ikan Omega Guard

OMEGA GUARD si minyak iakan terbaik dunia. Salah satu produk anti-inflamasi. Sewaktu proses bersalin, kita tak tahu bahagian mana dalam badan kita mengalamai radang atau inflamsi ni kan. Jadi, Pengambilan omega ni secara tidak langsung juga membantu dalam memulihkan luka dalaman kita. Ia juga bagus untuk perkembangan anak dan membantu ibu membakar lemak dalam badan. Melancarkan perjalanan darah tau. Insya Alllah, Boleh juga bantu hilangkan sakit-sakit badan tu dengan pengambilan yang betul.

  • 6. Vitamin B complex

B COMPLEX Lengkap dengan Asid Folic dan kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan badan. Boleh membantu memberi tenaga dan kecergasan kepada ibu selepas bersalin. B complex juga bantu jaga saraf ibu agar tidak mudah stress. Boleh elak masalah meroyan, InsyaAllah. Ia merupakan vitamin AntiStress. Pengambilan secara konsisten boleh menolong para ibu nengelakkan gejal meroyan. BAHAYA OK MEROYAN INI! B complex juga sesuai diamalakan seawal kita merancang untuk hamil tau.

  • 7. Kalsium Ostematrix

OSTEMATRIX Vitamin kalsium ini pula menjaga tulang, otot dan saraf ibu. Kalau ibu selalu rasa lenguh badan, sakit belakang pinggang, kejang kaki, sakit gigi maknanya ibu kekurangan kalsium. Ostematrix boleh membantu masalah tersebut. Paling penting, Ostematrix ini boleh mengelakkan ibu alami sembelit! Sembelit adalah perkara paling digeruni ibu dalam berpantang tau! Opps, apa yang menjadikan Ostematrix ni berbeza dari pil kalsium yang lain, ialah, Ostematrix ni dilengkapi juga magnesium dan vitamin D. Pakej lengkap untuk memastikan kalsium yang kita ambil dapat diserap oleh badan kita secara maksima. Takdelah membazir je vitaminj yang kita makan ni kan.

  • 8. Lecithin

LECITHIN boleh mengurangkan berlakunya bengkak susu dan baik untuk menurunkan berat badan. Perja;anan darah lancar. Selain itu, ia juga membantu kita untuk aktifkan neuron, supaya kita tak hilang tumpuan. haa gitu. Tapi lecithin ni memang superb best dalam membantu atasi masalah bengkak susu.

  • 9. Alfalfa Complex, Si raja tumbuhan

ALFALFA COMPLEX Ini raja segala tumbuhan. Ia juga merupakan KACIP FATIMAH MODEN. Alfalfa Complex boleh membantu para ibu membaiki dalaman wanita. Ia juga berkesan untuk merapatkan keintiman. Berfungsi sebagai milk booster juga. Jangan terkejut selepas amalkan Alfalfa ini, susu badan anda banyak sangat.  . jadi boleh lah kumpul stok susu semasa dalam pantang.

  • 10. Collagen powder

COLLAGEN POWDER ni, sangat diperlukan oleh kita semua tau. Ramai yang beranggapan, Makan collagen hanya untuk cantik, tanpa menyedari Collagen juga membantu kita dalam keihatan kita. Collagen, bantu tisu rawan kita kekal sihat. Kalu ibu menyusu pulka, collagen ni  lah yang akan pastikan payudara tu tak kendur tau. Kalau tak cukup collagen masa bersalin, otot tisu kita tak dapat mengendur dan menegang dengan baik, susahlah nak meneran.. haa kan… Yang cantik gebus gebas tu bonus tau.

 

Jadi, apa fungsi secara menyeluruh yang kita akan dapat bila kita gunakan set bersalin dan menyusu Shaklee ni?

  • Penyembuhan luka selepas bersalin
  • Pembersihan toksin dari sistem tubuh .
  • Meningkatkan susu ibu
  • Menurunkan berat badan
  • Membentukan kontur tubuh menawan .
  • Memberi Tenaga Berpanjangan
  • Mencantik dan menganjalkan kulit
  • Memulihkan libido untuk fungsi keintiman
  • Melindungi rambut dan kuku ibu
  • Meningkatkan imuniti ibu dan bayi
  • Mengurangkan kesan hitam pada regangan kulit semasa hamil (stretch marks) .

Jika Set Bersalin lain yang terdapat dalam pasaran hanya mementingkan fungsi kurus dan pemulihan, Shaklee telah mendahului dengan merangkumi semua keperluan ibu berpantang

Tidak hairanlah bila ramai ibu-ibu berpantang seperti saya yang pada asalnya mengambil Set Bersalin Shaklee atas tujuan untuk sembuh dari luka bersalin, akhirnya memberitahu bahawa mereka mendapat kesan sampingan berikut :

  • Badan bertenaga
  • Bangun tidur dengan segar dan tubuh cergas
  • Semakin mudah untuk fokus dengan tugas harian
  • Susu semakin banyak dan pekat
  • Kulit semakin cerah dan parut semakin hilang
  • Kesan positif terhadap hubungan suami isteri
  • Mood semakin terkawal
  • Jarang jatuh sakit
  • Bagi yang bersalin secara pembedahan, luka sembuh dengan sangat cepat
  • Wajah tidak pucat walau baru seminggu sahaja melahirkan anak. .

Selain saya, ramai juga ibu diluar sana yang berkongsi pengalaman yang sama tau. contohnya kakak ni:

Banyak lagi tau testimoni lain. NAnti saya kongsikan lagi.

Oh ya, macam mana nak dapatkan set bersaling shaklee yang super awesome ni?

senang je, boleh buat pilihan untuk klik link di bawah, Atau hubungi je saya untuk dapat khidmat konsultasi terbaik dan InsyaAllah menjamin keputusan yang terbaik buat anda yang ingin ENJOY sewaktu dalam pantang.

dapatkan set bersalin menyusu shaklee di sini

Jangan lupa, hubungi saya ya, untuk konsultasi terbaik.

p/s: Nak lebih jimat, boleh join ahli, layak untuk mendapat harga ahli yang lebih jimat sehingga 20%. Percuma keahlian juga untuk anda yang membuat belian sehingga 200 uv. Jom tanya saya.

 

Ayu Adyani,

0147375771

PENGEDAR SHAKLEE RAWANG, SELAYANG,GOMBAK

FB: https://www.facebook.com/ruadyani

FB PAGE: https://www.facebook.com/ohmyvitamincom-557243224386346/?pnref=lhc

INSTAGRAM: ohmyvitamindotcom