CARA DOKTOR NADIA SEMBUHKAN LUKA PEMBEDAHAN BERSALIN DAN RADANG APPENDIKS DENGAN CEPAT

Kali ini Ayu nak kongsi pengalaman Dr. nadia Abdul Kadir yang mengidap radang apendiks ketika hamil anak ke- 4. Mengisahkan bagaimana beliau dan suami, Dr. Shazly, yang merupakan seorang pakar bedah, mengatasi masalah luka akibat pembedahan bersalin dan sekaligus pembedahan apendiks. Jom ikuti kisah beliau:

RADANG APPENDIKS

[RADANG APPENDIKS SEMBUH & BERTENAGA SEMASA BERPANTANG]

.
Hi, Assalamualaikum.. Saya Dr. Nadia Abdul Kadir, berumur 34 tahun dan memiliki 4 orang cahaya mata. Saya ingin berkongsi kisah saya menghidap radang appendiks semasa hamil.
.
Semasa mengandungkan Baby A’isya (anak ke 4) saya 7 bulan lepas, saya mengalami 2 episod sakit pada bahagian kanan perut.
Kali pertama dalam 32 minggu dan saya disahkan menghadapi Acute Appendicitis (keradangan pada appendik).
.
Disebabkan kandungan masih awal dan pembedahan membuang appendiks adalah berisiko kepada baby, saya membuat keputusan untuk hanya mengambil antibiotiks (setelah berbincang dengan suami saya, Dr Shazly yang merupakan seorang pakar bedah).

 

PENGAMBILAN SET HAMIL DAN NUTRIFERON.

.
Pada masa yang sama, saya meneruskan pengambilan SET HAMIL SHAKLEE dan juga NUTRIFERON. Alhamdulillah, sakit beransur hilang selepas 2 hari. Namun, pada kandungan berusia 36 minggu, saya sekali lagi diserang sakit perut yang sama seperti sebelum ini.
.
Kali ini sangat sakit sampai saya terpaksa dimasukkan ke wad. Sekali lagi saya didiagnos sebagai Recurrent Appendicitis (Keradangan Appendiks yang berulang). Di wad saya diberi intravenous antibiotiks. Sekali lagi saya dan suami di dalam dilema untuk meneruskan pembedahan membuat appendiks atau tidak. Ini kerana, lagi 2 minggu saya dijadualkan untuk elektif cser (saya dah cser 3 kali).

PEMBEDAHAN BERSALIN DAN APPENDIKS SERENTAK

Kami membuat keputusan untuk tunggu dan lihat. Sekiranya sakit berlarutan, saya akan menjalani pembedahan. Alhamdulillah, setelah 2-3 hari, sakit beransur hilang dan doktor pakar membuat keputusan untuk membuang appendiks semasa cser. Pada 38 minggu, setelah pakar O+G mengeluarkan Baby A’isya, suami saya sendiri mengambil alih untuk mengeluarkan appendiks saya pula! Orang kata, sakit selepas cser + appendicectomy (pembedahan membuang appendiks) adalah lagi sakit berbanding cser sahaja. Ini kerana trauma pada tisu itu lagi banyak.
.
Bimbang akan perkara ini, saya dah standby VIVIX awal-awal. Sebaik sahaja dibenarkan minum oleh jururawat, saya terus amik 1 SUDU BESAR VIVIX. Alhamdulillah dengan izinNya, petang sebelum maghrib saya dah boleh bangun sendiri dan berjalan ke tandas untuk mandi.
.
Malamnya pula saya boleh menjaga Baby A’isya sendirian (suami tidak dibenarkan menemani saya di wad). Setiap hari saya meneruskan pengambilan SET BERPANTANG SHAKLEE bersama VIVIX dan NUTRIFERON. Dan pada hari ke 5, saya diceramah oleh jururawat di klinik (diorang sayang saya sebenarnya..hihi..) kerana memandu ke klinik untuk cek jaundice. (Suami di dalam dewan bedah dan tidak dapat keluar hantar kami ke klinik).
.
Apapun, pengalaman berpantang kali ini sangat berbeza berbanding 3 kali cser sebelum ini. SAKIT PADA BAHAGIAN CSER SANGAT MINIMAL, LUKA SANGAT CEPAT SEMBUH & SAYA SANGAT BERTENAGA. Saya dah alaminya sendiri, anda bila lagi?

– DR. NADIA ABDUL KADIR, 34-

RADANG APPENDIKS SEMBUH & BERTENAGA SEMASA BERPANTANG

Aduh.. tak dapat nak bayangkan. Sakit bersalin secara pembedahan pun dah tak dapat nak bayang, inikan pula 2x pembedahan… Kalau testimoni vivix dalam membantu sembuhkan luka bersalin dah banayak, ini kes 2 dalam 1 niyang bautakan kita teruja kan?

Alhamdulillah, syukur bila kita dapat cari alternatif kan? Yang penting, kita yang sakit, kita yang rasa, kita yang perlu ikhtiar dengan Izin dariNYA jua. INSAYAALLAH, akan sentiasa ada jalan bagi yang mencari penyelesaian.

 

macam mana nak oder SET BERSALIN SHAKLEE? APA YANG ADA DALAM SET BERSALIN SHAKLEE? BOLEH LIHAT ENTRY DISINI

Macam mana nak oder vivix? Boleh terus beli di sini:

 

dapatkan VIVIX SHAKLEE shaklee di sini

Boleh juga hubungi Ayu terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah, Ayu cuba bantu sebaik mungkin.

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI SAYA.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

  • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
  • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
  • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
  • Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri
  • sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

Salam Sayang,

AyuAdyani,

tel/whatsapp/telegram: 0147375771

facebook: R.u Adyani Ab Rahman

page: ohmyvitamin.com

insatgram: ohmyvitamindotcom

COD: RAWANG,SELAYANG, GOMBAK & KAWASAN SEKITAR. POS SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH & SARAWAK, BRUNEI DAN SINGAPORE.

Related posts

2 thoughts on “CARA DOKTOR NADIA SEMBUHKAN LUKA PEMBEDAHAN BERSALIN DAN RADANG APPENDIKS DENGAN CEPAT

  1. dr nadia pun percaya shaklee, hebat sungguh doktor nih
    Ainul recently posted…Buta Kerana Diabetes ? Ada Harapan Ke Nak Pulih ?My Profile

    1. admin

      tulah.. bukan dr Nadia je, Suaminya pun sama… pakar bedah tue…

Leave a Comment

CommentLuv badge