MENGAPA PERLU DETOX? Ramai Ingat DETOX hanya untuk kuruskan badan. Sebenarnya, Detox berfungsi lebih dari itu. Mengapa perlu Detox? Apa manfaat detox?

7 MANFAAT DETOX DAN BAGAIMANA CARA MEMULAKAN DETOX DENGAN BETUL DAN BERKESAN

Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari persekitaran, pemakanan yang tidak sihat, dan tekanan hidup. Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan keupayaan semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin. Ia  menyebabkan berlakunya pengumpulan toksin yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit. Oleh itu, amalan detox secara berkala adalah penting untuk kesihatan.

7 MANFAAT DETOX:

 1. Menurunkan berat badan
 2. Kolon lebih sihat
 3. Meningkatkan tenaga
 4. Mengawal nafsu makan
 5. Kulit lebih cantik
 6. Menguatkan sistem imun
 7. Tidur lebih lena

oh ya, dah baca tentang bagaimana cikgu Azfar turun berat 40 kg dalam masa 4 bulan?. boleh baca di sini

Macam mana cara nak detox dengan betul? Apa yang perlu dititikberatkan? Apa menu plan yang perlu di amalkan?

PROGRAM DETOX SHAKLEE, Ada jawapannya. Bukan sahaja membekalkan suplemen untuk detox, program detox shaklee juga memberikan panduan pemakanan harian selama 7 hari, kemudian dilanjutkan sehingga sebulajn melalui prinsip ‘eat-clean’.

MEAL PLAN DETOX 7 HARI disediakan untuk panduan

Selain itu, Program detox ini juga memberikan justifikasi terbaik, langkah demi langkah detox yang berkesan selama 7 hari tersebut. Setiap menu harian, mempunyai tujuan tertentu, bagi menjamin vbadan tidak mengalami kekurangan nutrisi mahupun terlebih nutrisi disamping menjaga sistem penghadaman yang sihat.

APA PULA PRODUK YANG ADA DALAM SET DETOX SHAKLEE?

SET DETOX SHAKLEE

APA FUNGSI SETIAP ITEM DALAM SET DETOX SHAKLEE?

 1. VIVIX
  • Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas shaklee termasuk ekstrak polygonum cuspidatum, anggur muscadine, eldeberi eropah dan lobak ungu. Boleh baca llebih lanjut mengenai vivix di sini.
 2.  DTX Complex
  • Dicipta untuk membekalakan nutrisi yang menyokong dan merangsang fungsi hati yang sihat. (Detox hati) menggunakan herba yang melindungi dan merangsang fungsi tubuh untuk mengekalkan hati yang sihat.
 3. Alfalfa Complex
  • Dikenali sebagai gudang nutrien. Alfalfa bermaksud raja segala makanan kerana ia sangat berkhasiat. Mempunyai sistem akar tunjang yang bolen mencecah sedalam 6 meter ke bawah, membolehkan ia menyerap lebih banyak nutrien tanah.
  • Membekalkan lebih 300 nutrien dan mineral termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin
 4. Herb-Lax
  • Digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit ringan dan untuk menyokong pergerakan usus.
  • Pemakanan seimbang yang kaya dengan serat, pengambilan air yang banyak dan senaman yang kerap, menyumbang kepada pergerakan usus yang sihat.
 5. Peppermint-Ginger Plus
  • Membekalkan herna semulajadi untuk memberi kelegaan kepada sistem penghadaman. Pudina dan halia digunakan secara tradisional dan turun temurun untuk sensasi menenangkan dan melegakan perut. Ia juga boleh membantu melawaskan penghadaman.
  • Peppermint-ginger Plus mengandungi formulasi empat herba termasuk pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk membantu penghadaman dan melegakan kembung perut.

Kelima- lima produk dalam set detox Shaklee ini adalah asas. Sewaktu proses Detox 7 hari di mulakan, ia perlu diambil bagi membantu kelancaran proses detox berlaku. Cara pengambilan juga akan Ayu berikan selepas mendapatklan set ini dari Ayu.  Begitu juga dengan cara pengambilan vitamin-vitamin lain.

P/S; KITA ADA KUMPULAN SOKONGAN DETOX TAU. dETOX BERJEMAAH GITU..

TESTIMONI SALAH SEORANG YANG MENGAMALKAN DETOX CARA SHAKLEE

Lagi testimoni Detox Shaklee, Ayu akan share dalam entry akan datang.

Mulakan langkah baru dan dapatkan kelebihan detoksifikasi daripada sistem penghadaman yyang sihat, tampilkan kulit yang sihat berseri, tubuh yang mantap dan cantik.

 

MACAM MANA CARA NAK BELI VIVIX NI? HANYA DENGAN 1 KLIK DI BAWAH, ANDA BOLEH DAPATKAN VIVIX.

BELI SET DETOX SHAKLEE DI SINI

Boleh juga hubungi Ayu terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah, Ayu cuba bantu sebaik mungkin.

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI SAYA.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

 • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
 • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
 • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
 • Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri
 • sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

Salam Sayang,

AyuAdyani,

tel/whatsapp/telegram: 0147375771

facebook: R.u Adyani Ab Rahman

page: ohmyvitamin.com

insatgram: ohmyvitamindotcom

COD: RAWANG,SELAYANG, GOMBAK & KAWASAN SEKITAR. POS SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH & SARAWAK, BRUNEI DAN SINGAPORE.

Pin It on Pinterest

Share This