Detox. Apa itu detox? Detox ialah proses kita membantu badan dalam menyingkirkan toksik dari badan secara intensif. Terdapat pelbagai manfaat detox. Boleh baca entry RV sebelum ini, berkaitan 7 MANFAAT DETOX DAN BAGAIMANA CARA MEMULAKAN DETOX DENGAN BETUL DAN BERKESAN. Dalam entry ini, RV nak kongsi tentang manfaat polifenol dalam detox.

APA ITU POLIFENOL?

Istilah polifenol digunakan untuk menggambarkan sekumpulan sebatian semula jadi yang ditemui sebahagian besarnya dalam buah-buahan, buah beri dan sayur-sayuran yang mempunyai manfaat antioksida dan potensi kesan perlindungan terhadap penuaan sel. Malah, penyelidikan baru menunjukkan bahawa polifenol boleh memberikan pelbagai kesan biologi terhadap kesihatan manusia.

MANFAAT POLIFENOL DALAM DETOX

Polifenol berfungsi untuk Membersih dan Detoks. Kajian menunjukkan bahawa polifenol boleh menggalakkan fungsi hati yang normal:
 • Melindungi hati dengan membantu badan mengawal tekanan dalam badan, mengurangkan kemerahan dan bengkak, serta mengurangkan sel yang mati pada organ hati. {1}
 • Berita baik untuk mereka yang mengalami masalah keletihan dan hati berlemak atau mencari penyelesaian detoksifikasi hati secara semula jadi!
 • Polifenol terutamanya resveratrol menyerupai kesan kesihatan daripada berpuasa atau pengurangan kalori, yang boleh membantu anda menurunkan berat badan.{2}
 • Ia merangsang hormon yang meningkat apabila individu mengawal pengambilan kalori.
Sumber rujukan:
 • {1}Peiyuan H, et al. Resveratrol ameliorates experimental alcoholic liver disease by modulating oxidative stress. Evid Based Complement Alternat Med. 2017;2017:4287890.

 • {2} Renes J, et al. Calorie restriction-induced changes in the secretome of human adipocytes, comparison with resveratrol-induced secretome effects. Biochim Biophys Acta. 2014 Sep;1844(9):1511–1522.

Jelas?sebab itu jugalah, dalam set detox shaklee, memang diselitkan produk yang kaya polifenol, iaitu vivix.

set detox shaklee

set detox shaklee

jika anda mempunyai tanda badan perlu detox, buatlah segera. jika masih menunggu, masalah-masalah kesihatan lain pasti akan mendatangi kita. Sudah pasti kita juga tak mahu kan?

BERKESAN KE SET DETOX SHAKLEE NI dalam proses menurunkan berat?

JOM TENGOK TESTIMONI DI SINI:

1. TESTIMONI TURUN BERAT BADAN 10 KG https://goo.gl/1gtZhf
2. TESTIMONI BERAT BADAN TURUN 7KG DALAM MASA 2 BULAN https://goo.gl/KF2SqM

Bagaimana cara untuk buat detox dengan baik? jom hubungi RV, InsyaAllah, kami sedia membantu.

 

MACAMMANA CARA NAK DAPATKAN SET DETOX SHAKLEE NI?

Jom hubungi RV terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah,RV cuba bantu sebaik mungkin. RV tunjukkan cara nak dapatkan vitamin ini dengan harga yang lebih bernilai untuk wang anda.TEKAN LINK NI;

www.wasap.my/01117547669/shaklee

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI RV.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

 • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
 • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
 • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlianBerpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri
  sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

HUBUNGI RV SEKARANG,

RV DYANI RAHMAN

sms@whatsapp@telegram : www.wasap.my/01117547669/shaklee
FB:
RV DYANI RAHMAN
FP:
ohmyvitamin.com
INSTAGRAM: ohmyvitamindotcom
WEB:
ohmyvitamin.com

#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM75. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

Pin It on Pinterest

Share This