SEBELUM ini, RV ada kongsikan entry 9 tips tingkatkan tenaga kan. Hari ni, simple je, nak share 4 lagi tip yang boleh bantu kita untuk tingkatkan tenaga. Almaklumlah, kita perlukan tenaga yang banyak untuk pastikan urusan seharian kita ni boleh berlaku dengan lancar.

Boleh baca Entry 9 tips tingkatkan tenaga sebelum ini: 

9 TIPS TINGKATKAN TENAGA

4 TIPS TINGKATKAN TENAGA

  1. Bakar kalori pada tahap maksima dengan berlari selama setengah jam dan boleh diikuti dengan kegiatan lain seperti berbasikal atau bermain badminton.
    • Ini yang RV buat. sambil-sambil layan anak, berlari dan bermain badminton bersama. selalu RV bawa anak ke taman. anak main badminton, kita follow sama,.Kalau si kecil tu pula naik basikal, kita lari sambil folow basikalanak. pasti seronok. cubalah!\
  2. Tidur yang cukup dan berkualiti juga memberi impak pada metabolisme kita. kekurangan tidur boleh mengurangkan jumlah pembakaran kalori di dalam tubuh kita dan sekaligus boleh menyebabkan beberapa msalah kesihatan seperti proses mengepam darahketika bernafas dan proses pemulihan tisu.
  3. Lakukan gerakan fizikal yang boleh buatkan kita lebih aktif. Bila kita lebih aktif dan lebih banyak bergerak, kita akan lebih sihat dan cergas.
  4.  Makan banyak minyak ikan yang kaya dengan asid lemak omega 3 untuk bantu meningkatkan metabolisme kira-kira 400 kalori sehari. Minyak ikan meningkatkan enzim pembakaran lemak dan mengurangkan paras enzim lemak di dalam tubuh. Minyak ikan berbentuk kapsul boleh membantu meningkatkan tahap metabolisme kita. boleh baca lanjut tentang minyak ikan omega 3 di sini:

5 TIPS MEMILIH MINYAK IKAN OMEGA 3

 

selain itu, boleh juga baca tentang suplemen yang boleh bantu tingkatkan tenaga, especially untuk perempuan. Eh, lelaki pun boleh amalkan, tak kira jantuna tau.:

SET SUPLEMEN TAMBAH TENAGA UNTUK WANITA SHAKLEE. BANTU WANITA KEKAL AKTIF

 

Baiklah, RV doakan semoga tips-tips ni dapat membantu anda tingkatkan tenaga dan semoga urusan haria kita boleh berjalan dengan lancar. aamin

SET SUPLEMEN TAMBAH TENAGA

suplemen bantu tingkatkan tenaga

 

MACAMMANA CARA NAK DAPATKAN VITAMIN NI?

Jom hubungi RV terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah,RV cuba bantu sebaik mungkin. RV tunjukkan cara nak dapatkan vitamin ini dengan harga yang lebih bernilai untuk wang anda.TEKAN LINK NI;

www.wasap.my/01117547669/shakleeBLOG

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI RV.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

  • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
  • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
  • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
  • Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

JOM HUBUNGI RV SEKARANG!

www.wasap.my/601117547669/bisnesshaklee
fb: https://www.facebook.com/ruadyani
Youtube chanel: https://www.youtube.com/channel/UC-dDHdcnCF_yCpflObN3wbw?view_as=subscriber
instagram: ohmyvitamindotcom_shaklee
WEB: ohmyvitamin.com

#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM75. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

Pin It on Pinterest

Share This