Bagaimana cara untuk memilih minyak ikan omega 3 yang terbaik?APA CIRI-CIRI OMEGA 3 YANG TERBAIK?JOM IKUTI 5 TIPS MEMILIH MINYAK IKAN OMEGA 3 di sini.

Pengambilan minyak ikan secara teratur memberi banyak manfaat kesihatan kepada badan anda. Dari melancarkan peredaran darah, peningkatan kesihatan minda sehingga menggalakkan kesihatan sendi. Adakah anda tahu apa yang masuk ke dalam minyak ikan yang anda makan? jADI, AMATLAH PENTING JUGA UNTUK KITA KETAHUI 5 TIPS MEMILIH MINYAK IKAN OMEGA 3 yang terbaik.

 

 

5 TIPS MEMILIH MINYAK IKAN OMEGA 3

 1. Berhati-hati dengan bahan pencemar logam berat
  • Pencemaran logam berat seperti merkuri telah dikaitkan dengan pengambilan ikan. Apabila ikan yang tercemar ditangkap dan diproses menjadi minyak ikan, logam berat juga didapati dalam minyak ikan. Proses penyulingan membantu menyingkirkan logam berat ini. Semakin banyak proses penyulingan, lebih baik dan lebih selamat minyak ikan yang terhasil.
 2. Dapatkan jumlah DHA & EPA yang betul
  • Tahukah anda bahawa label minyak ikan selalunya mengandungi kepekatan minyak ikan secara keseluruhan dan bukan kandungan DHA dan EPA? Oleh kerana komponen penting yang diperlukan oleh badan adalah DHA dan EPA, pastikan anda membaca label dengan betul.
   Cari salah satu yang memberikan anda sekurang-kurangnya 300mg DHA dan 400mg EPA.
 3. Elakkan perisa tambahan
  • Terdapat produk di pasaran dengan perisa tambahan untuk menghilangkan bau hanyir minyak ikan. Pilih minyak ikan tanpa perisa tambahan dan yang melalui proses penyulingan yang lebih banyak kerana ia menghilangkan bau dengan lebih berkesan.
 4. Lebih baik dengan spektrum penuh Omega-3?
  • Badan kita memerlukan spektrum lengkap omega-3 sebagai tambahan kepada EPA dan DHA untuk menyokong dan mengekalkan fungsi tubuh yang normal. Pilih minyak ikan yang mengandungi spektrum lengkap  7 omega-3 tulen termasuk EPA, DHA dan banyak lagi!
 5. Saiz ikan yang digunakan
  • Tahukah anda bahawa ikan yang lebih besar, semakin tinggi pengumpulan toksin dan logam beratnya? Jangan tertipu!

 

SO, APA CIRI-CIRI MINYAK IKAN YANG TERBAIK?

Jadi pengguna Bijak! Pilih minyak ikan yang memenuhi KRITERIA  MINYAK IKAN OMEGA 3 seperti berikut:

 • Proses Penyulingan Molekul Tiga Peringkat
 • Tiada Perisa Tambahan
 • Kepekatan EPA & DHA yang Tinggi
 • Spektrum Lengkap Omega-3
 • Sumber dari Ikan Kecil

dan, semua nya ada dalam sebotol minyak ikan omega-3 yang diberi nama omega guard.

 

 

Apa perbezaan yang ada dalam omega guard berbanding omega 3 jenama lain??

OMEGA GUARD: MINYAK IKAN OMEGA-3 TERBAIK

OMEGA GUARD: MINYAK IKAN OMEGA-3 TERBAIK

 • Minyak Ikan Berpekatan Tinggi

  OmegaGuardTM membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

 • Penyulingan Molekul Berganda

  Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuardTM menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

 • Sahabat Laut

  Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar

 

 

BOLEH DAPATKAN INFO LANJUT OMEGA DI SINI:

OMEGA GUARD MINYAK IKAN TULEN BERKEPEKATAN TINGGI DAN TERBAIK DI DUNIA

 

MACAMMANA CARA NAK DAPATKAN VITAMIN NI?

Jom hubungi RV terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah,RV cuba bantu sebaik mungkin. RV tunjukkan cara nak dapatkan vitamin ini dengan harga yang lebih bernilai untuk wang anda.TEKAN LINK NI;

www.wasap.my/01117547669/shakleeBLOG

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI RV.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

 • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
 • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
 • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
 • Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

JOM HUBUNGI RV SEKARANG!

www.wasap.my/601117547669/bisnesshaklee

fb: https://www.facebook.com/ruadyani

Youtube chanel: https://www.youtube.com/channel/UC-dDHdcnCF_yCpflObN3wbw?view_as=subscriber

instagram: ohmyvitamindotcom_shaklee

WEB: ohmyvitamin.com

#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM75. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

 

Pin It on Pinterest

Share This