TIPS KEKALKAN AWET MUDA ni memang menjadi trend sejak dulu hingga kini.Mempunyai kulit yang sempurna dan awet muda adalah impian setiap orang. Walau bagaimanapun, penuaan adalah sebahagian daripada kehidupan semula jadi yang tidak dapat dielakkan. Jangan bimbang kerana makanan yang anda makan, terutamanya polifenol, boleh membantu penuaan secara sihat, baik dari dalam ataupun dari luar.

jom RV kupas sedikit bagaimana polifenol ni boleh diamalkan sebagai salah satu tips kekalkan awet muda. Atau lebih tepat membenarkan penuaan sihat berlaku. auww

PUNCA PENUAAN:

 1. SINAR UV
 2. MEROKOK
 3. KAFEIN
 4. TEKANAN

So, kita tahu kan, penuaan ini, semua orang hadapi dan tak boleh nak elak. Apa yang kita boleh lakukan ialah dengan membenarkan penuaan berlaku dengan sihat. gituuu

TAHUKAH ANDA:

Menurut Australasian College of Dermatologist, 80% penuaan kulit pramatang disebabkan oleh sinar UV.1,2 Pendedahan berlebihan kepada sinaran UV boleh membawa kepada pelbagai kerosakan kulit seperti :

 • Garis halus
 • Kedutan atau kendur
 • Tompok penuaan atau tompok matahari
 • Tompok merah bersisik
 • Kulit kering dan kasar
 • Kegatalan kasar Kulit

POLIFENOL SEBAGAI TIPS KEKALKAN AWET MUDA?

Ya, kini dah ada polienol.Polifenol adalah Penyelamat! Banyak kajian menunjukkan bahawa antioksida alam semulajadi yang berkuasa seperti polifenol dapat membantu mengekalkan seri wajah awet muda secara semula jadi dalam beberapa cara.

 1. Melindungi kulit daripada kerosakan UV dengan meningkatkan antioksidan antara sel badan seperti superoksida dismutase, yang berfungsi sebagai mekanisme pertahanan terhadap kerosakan radikal bebas.
 2. Menghalang tahap sitokin proinflamasi dalam kulit,mengurangkan kemerahan, sensitiviti dan keradangan selepas terdedah kepada sinaran UV.
 3. Menghalang kerosakan UV yang disebabkan oleh DNA serta mengaktifkan mekanisme pembaikan kerosakan DNA, mengekalkan kulit sihat dan bersinar sepanjang hari!

APA YANG DIKONGSIKAN BUKANLAH SEMATA-MATA DONGENG, TAPI JUGA BERDASARKAN SUMBER RUJUKAN DAN JURNAL YANG SAH LAGI SAHIH.

Rujukan:

1. McClelland, A. (2018). How Sun Damage Prematurely Ages Your Skin. Marie Claire.
2. Dobson, R. (2013). Blame the sun for your visible wrinkles: UV rays account for 80 per cent of skin ageing. Mail Online.
3. Farris, P.K., Krutmann, J., Li, Y., Mcdaniel, D.J., & Krol, Y. (2013). Resveratrol: a unique antioxidant offering a multi-mechanistic approach for treating aging skin. Journal of drugs
in dermatology : JDD, 12 12, 1389-94 .
4. Afaq, F. and K. Katiyar, S. (2011). Polyphenols: Skin Photoprotection and Inhibition of Photocarcinogenesis. Mini-Reviews in Medicinal Chemistry, 11(14), pp.1200-1215.
5. Afaq, F. and K. Katiyar, S. (2011). Polyphenols: Skin Photoprotection and Inhibition of Photocarcinogenesis. Mini-Reviews in Medicinal Chemistry, 11(14), pp.1200-1215.
6. Nichols, J. and Katiyar, S. (2009). Skin photoprotection by natural polyphenols: anti-inflammatory, antioxidant and DNA repair mechanisms. Archives of Dermatological Research, 302(2), pp.71-83.

ANTI PENUAAN

ANTI PENUAAN

SO, kita tahu, polifenol ni kaya dalam tumbuhan. Tapi susah nak dapatkan. susah nak ekstrak sendiri. then, MACAM MANA CARA NAK DAPATKAN POLIFENOL NI?

POLIFENOL NI, ADA DALAM SATU PRODUK YANG BERNAMA VIVIX;

VIVIX®

POLIFENOL SEBAGAI TIPS KEKALKAN AWET MUDA

 

MACAMMANA CARA NAK DAPATKAN POLIFENOL SEBAGAI TIPS KEKALKAN AWET MUDA NI?

 

boleh klk di sini untuk pembelian online terus

 

BELI DI SINI

BELI DI SINI

atau,

Jom hubungi RV terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah,RV cuba bantu sebaik mungkin. RV tunjukkan cara nak dapatkan vitamin ini dengan harga yang lebih bernilai untuk wang anda.TEKAN LINK NI;

www.wasap.my/01117547669/shakleeBLOG

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI RV.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

 • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
 • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
 • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
 • Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

 

JOM HUBUNGI RV SEKARANG!

www.wasap.my/601117547669/bisnesshaklee
fb: https://www.facebook.com/ruadyani
Youtube chanel: https://www.youtube.com/channel/UC-dDHdcnCF_yCpflObN3wbw?view_as=subscriber
instagram: ohmyvitamindotcom_shaklee
WEB: ohmyvitamin.com

#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM75. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

Pin It on Pinterest

Share This