Menurut Institut Kesihatan Nasional Amerika, hampir 15% pasangan akan menghadapi kesukaran untuk dapat anak. 1/3 daripadanya adalah kerana masalah sperma.Walaubagaimanapun, masalah kesuburan sperma ini boleh dipertingkatkan agar lelaki lebih mudah mendapat anak. Macam mana nak hasilkan sperma yang baik? Jom ikuti 5 TIPS HASILKAN SPERMA YANG SUBUR, SIHAT DAN KUAT agar peluang hamil lebih tinggi.

Menurut Dr. Ray Sahelian, M.D., jumlah sperma normal terdiri dari 20 juta atau lebih sperma per satu mililiter air mani. Setidaknya 60% dari sperma tersebut harus memiliki bentuk yang normal dan menunjukkan motilitas (gerak maju) normal.

5 TIPS HASILKAN SPERMA YANG SUBUR, SIHAT DAN KUAT

1. Berhenti Merokok & Jauhi Perokok

Merokok mengurangkan jumlah sperma lelaki.Rokok dan asap rokok boleh menganggu kesuburan suami dan juga isteri.

2. Kurangkan Stress

Stres yang terlampau tinggi boleh menganggu penghasilan dan keseimbangan hormon di dalam badan. Ini termasuklah hormon-hormon yang membantu penghasilan sperma.

3. Dapatkan Berat Badan Yang Ideal

Orang yang terlalu kurus atau terlalu berisi dan obes adalah berkemungkinan tinggi untuk mempunyai kandungan sperma yang rendah serta menghasilkan sperma yang ‘cacat’. Lelaki yang obese ada dua kali ganda lebih tinggi masalah kesuburan daripada lelaki yang tidak obese. Turunkan berat badan yang obese, amalkan gaya hidup sihat cergas untuk menurunkan berat badan ke tahap yang normal dan sihat.aya hidup yang sihat adalah antara cara yang paling mudah tapi selalu dipandang remeh.

BOLEH JOIN PROGRAM KURUS NI; AKBAT PROGRAM KURUS DENGAN SIHAT DAN SELAMAT 

4. Jangan Ketagih Dadah dan Arak

Penyalahgunaan dadah boleh menyebabkan sperma mati. Ada juga dadah yang boleh mengecutkan ‘kilang sperma’ sekaligus menghilangkan kelelakian seorang lelaki.

Jangan minum arak. Arak menurunkan hormon testoteron lelaki dan boleh menyebabkan penyakit hati (liver disease) yang mengganggu kesuburan lelaki.

5. Tambahbaik tahap kesihatan dengan mengamalkan suplemen secara bijak.

Bila kita menjaga kesihatan dengan mengamalkan gay hidup sihat seperti bersenam secara berkala, mengamalakan pemakan berkhasiat serta seimbang dan lengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan kita dengan pengambilan suplemen. .

Masalah kesuburan boleh dicegah dengan menjaga kesihatan anda. – SUMBER

 

7 AMALAN TINGKATKAN KESIHATAN SEKSUAL LELAKI DAN WANITA

APA SUPLEMEN YANG LELAKI BOLEH AMALKAN UNTUK KECERGASAN DAN KESUBURAN SEKALIGUS MENGHASILKAN SPERMA YANG SUBUR, SIHAT DAN KUAT?
SUPLEMEN UNTUK LELAKI TINGKATKAN KECERGASAN DAN KESUBURAN

SUPLEMEN UNTUK LELAKI TINGKATKAN KECERGASAN DAN KESUBURAN

FUNGSI SETIAP SUPLEMEN SEBAGAI SALAH SATU TIPS HASILKAN SPERMA YANG SUBUR, SIHAT DAN KUAT:

 1. ZINC PLUS
  • Zink adalah mineral yang kuat yang menyokong kesejahteraan optimum merangkumi pertumbuhan sel, penyembuhan luka dan meningkatkan sistem imun. Walaupun zink didapati dalam jumlah yang kecil dalam tubuh, ia adalah komponen di dalam lebih daripada 200 enzim yang mana menyokong mekanisme badan.Kepentingan zink untuk kesuburan:
  •  Melindungi sperma anda dari serangan radikal bebas.
  • Memastikan sperma sihat supaya mereka berenang ke arah yang betul.
  • Mengekalkan paras testosteron yang sihat untuk penghasilan sperma yang sihat.
  • Mengekalkan kesihatan reproduktif supaya anda kekal subur.
 2. VIVIX®
  • Kandungan Resveratrol sebagai antioksidan yang membantu “ Oxdative Damage” yang mana menguatkan sel
  • bersifat antioksidan dan membantu melawa radikal bebas yang boleh mencacatkan sel sperma
  • Vivix juga membantu meningkatkan kesihatan lelaki dan wanita dengan meningkatkan lagi kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan.
 3. OMEGAGUARD™
  • Asid Lemak DHA selain berperanan penting dalam perkembangan mata dan otak juga sangat penting dalam meningkatkan kesuburan seorang lelaki. Kandungan DHA tertinggi terdapat di dalam testis dan otak

  • Asid lemak ini membantu dalam menghasilkan hormon dan mengurangkan masalah keradangan. Omega-3 mempunyai kesan yang baik terhadap kelangsungan hidup dan kesihtan sperma. Lelaki yang tidak mempunyai asid lemak yang cukup menyebabkan kolestrol akan mengambil alih tempat asid lemak tadi yang diperlukan oleh membran sperma. Ini menyebabkan terbentuknya radikal bebas yang boleh merosakkan setiap setiap sperma.

  • ” Following these findings, in the new study the team looked at how sperm develops in DHA-deficient mice. The researchers determined that DHA plays a role in the formation of a structure called the acrosome on the head of the sperm. The acrosome is a pointy caplike structure containing enzymes that break through the egg’s outer layers, enabling the sperm to fertilize it.”The acrosome on top of this cone head is gigantic, it is a large sack containing lots of enzymes,” Nakamura said. “When the sperm meets the egg, the acrosome bursts and it releases enzymes and helps the sperm penetrate into the egg.

   “The acrosome forms when many little bubbles of membrane (called vesicles) fuse together inside the sperm-to-be. These bubbles hold the enzymes the sperm needs to penetrate and fertilize the egg. When they come together they all fuse into one long sheet of membrane in the front of the sperm, forming a cap, the acrosome.Without DHA, this membrane fusion doesn’t happen. If the vesicles don’t fuse, the acrosome doesn’t get made and sperm maturation halts. At this point, the researchers only see sperm with round heads, not the cone-shaped heads of healthy sperm.” – study researcher Manabu Nakamura, of the University of Illinois at Urbana-Champaign

  • BACA: 3 MANFAAT ZINK DAN OMEGA 3 UNTUK LELAKI
 4. VITA-E COMPLEX™
  • Lebih dikenali sebagai “VITAMIN CINTA”. Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai tenaga yang lebih dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengamalkan vitamin E. Manakala bagi wanita pula, pengambilan vitamin E sekurang-kurangnya selama 3 bulan akan membantu meningkatkan “sexual desires” dan menikmati hubungan cinta dengan lebih baik. Antioksidan yang seimbang dalam vitamin E menghalang penghasilan radikal bebas akibat stress. Nitrik oksida pula membantu melancarkan peredaran darah pada alat sulit lelaki dan membantu ereksi dengan lebih baik. Oleh itu,vitamin E amat membantu kaum lelaki yang mengalami tekanan kerja dan masalah kesihatan
  • Vita E membantu memulihkan kemampuan reproduktif dan ia juga menyumbang kepada peningkatan kuantiti sperma. Vitamin E shaklee mengandungi Selenium yg mana berfungsi untuk pembentukan sperma dan juga merangsang pergerakannya yg lebih aktif. Oleh itu, selenium yg mencukupi membantu peluang bagi proses persenyawaan ovum berlaku
 5. COQ-TROL PLUS
  • Untuk kesuburan lelaki yang mempunyai masalah kualiti sperma. Terdapat kajian yang menunjukkan lelaki yang mengambil CoQ10 selama 6 bulan didapati kualiti air mani dan kuantiti sperma didapati bertambah. Didapati juga kuantiti sperma yang aktif juga bertambah di dalam lelaki yang mengamalkan CoQ10. Coqhealth Shaklee mempunyai fungsi antioksidan. Coq Health juga bertindak membekalkan tenaga kepada sperma. Keadaan ini meningkatkan pergerakan sperma. Sperma yang aktif meningkatkan kebarangkalian untuk bersenyawa dengan ovum.
  • COQ 10 BANTU TINGKATKAN KESUBURAN SPERMA

   COQ 10 BANTU TINGKATKAN KESUBURAN SPERMA

 6. ESP
  • Membantu untuk membaiki dan membentuk tisu rahim. Selain itu ESP juga membantu penghasilan sel ovum dan sel sperma yang berkualiti sekaligus meningkatkan kesuburan dan peluang untuk hamil.Read more https://www.healthyvitagarden.com/set-kesuburan-shaklee-merealisasikan-impian-anda/
 7. B COMPLEX
  • Mengandungi asid folik yang amat diperlukan bagi wanita yang merancang untk hamil. Asid folik di awal kehamilan amat penting utnuk mengelakkan bayi dari mengalami spina bifida (sumbing tulang belakang).
 8. VITA-LEA® IRON FORMULA
  • Multivitamin yang membantu Melengkapkan nutrisi badan.
  • VITA LEA mengandungi Zinc untuk banyakkan sperm count and also hasilkan sperm yang lebih sihat & active
 9. SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS™
  • Membantu proses menghasilkan atau sintesis hormon seks dan kesuburan
  • bersifat antioksidan dan membantu melawa radikal bebas yang boleh mencacatkan sel sperma

 

BACA JUGA: VITAMIN UNTUK KESIHATAN LELAKI BERUSIA 20-AN

ANTARA TESTIMONI KESUBURAN:

DARI HANYA 35 KE 97 000 SPERMA TERHASIL

TESTIMONI SET KESUBURAN SHAKLEE

TESTIMONI SET KESUBURAN SHAKLEE

TESTIMONI SET VITAMIN CINTA SHAKLEE

TESTIMONI SET VITAMIN CINTA SHAKLEE

MACAM MANA CARA NAK DAPATKAN SET VITAMIN UNTUK TINGKATKAN KECERGASAN DAN KESUBURA LELAKI NI?

Jom hubungi RV terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah,RV cuba bantu sebaik mungkin. RV tunjukkan cara nak dapatkan set kesihatan ini dengan harga yang lebih bernilai untuk wang anda.TEKAN LINK NI;

 www.wasap.my/01117547669/shaklee

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI RV.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

 • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
 • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
 • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
 • Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri
 • sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

HUBUNGI RV SEKARANG,

RV AYUADYANI

sms@whatsapp@telegram : www.wasap.my/01117547669/shaklee

FB: R.V ADYANI AB RAHMAN

FP: ohmyvitamin.com

INSTAGRAM: ohmyvitamindotcom

WEB: ohmyvitamin.com

#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM75. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA” 

Pin It on Pinterest

Share This