TIPS BISNES ONLINE AGAR TIDAK TERTIPU

Scammer alert! Sekarang dunia makin canggih. Bisnes juga dijalankan secara atas talian. Ramai yang cuba dan ghairah. Namun ramai juga yang kandas akibat tertipu. Jom ikuti 3 cara atau tips bisnes online agar tidak tertipu

tips bisnes online agar tidak tertipu

tips bisnes online agar tidak tertipu

3 TIPS BISNES ONLINE AGAR TIDAK TERTIPU

1. Pastikan syarikat ada pejabat /premis fizikal bukan semata secara maya

 • Ini sangat penting. Kebanyakan yang tertipu adalah tidak memiliki premis perniagaan yang sah. Kadang ada juga yang berselindung di sebalik lot kedai yang usang. Jadi wajiblah untuk kita pilih dan selidik syarikat yang kita ingin jalankan perniagaan itu mempunyai premis yag sah.
 • perlu juga diselidik dari segi berapa tahun ia beroperasi dan latar belakang yang jelas.
 • pastikan pekerja atau pihak pengurusan syarikat juga wujud. bukan semata atas kertas

2. Perniagaan yang sudah stabil/ dikenali

 • Sebenarnya banyak juga syarikat yang sudah stabil yag boleh dijalankan bisnes secara online. Jadi, jika kita baru sahaja mahu memulakan bisnes atas talian, dicadangkan untuk kita cuba bisnes jenis iini.
 • saya sendiri memulakan bisnes online shaklee yang sudah bertapak di sunia lebih 100 tahun dan lebih 30 tahun secara khasnya di Malaysia. Ini yang saya pilih lah, sebab bidang nutrisi ni bidang yang luas dan relevan sepanjang zaman

3. Tidak menggunakan modal yang terlalu besar

 • Ramai yang tak faham bab modal ni. Ya, modal memang diperlukan jika ingin memulakan sessuatu bisnes. Tapi, ikutlah kesesuaian dan kemampuan kita.
 • Tak perlu sehingga membuat pinjaman berpuluh ribu ringgit jika kita hanya buat bisnes online. Boleh cuba secara dropship terlebih dahulu. Atau sediakan modal minima untuk kita buat stok tersedia bagiu memudahkan urusan penghantaran kepada pelangga.
 • saya sendiri memulakan bisnes online shaklee dengan hanya membeli barang shaklee untuk keperuan makan sendiri sahaja. Saya join ahli dan kemudiaanya mula berkongsi kebaikan shaklee di media sosial. Bila ada customer berminat saya akan buat pesanan dan menghantar kepada pelenggan.
 • cuma, lama-kelamaan saya simpan modal hasil dari bonus bulanan yang saya dapat tu, saya adakan stok tersedia. Dari puluhan ratusa, ribuan dan Alhamdulillah sekarang saya sudah ada RM20K stok tersedia di rumah.
 • Maksudnya, bisnes saya semakin berkembang walaupun saya menggunakan modal yang minima.

 

So, bagi anda yang sedang mencari bisnes online samada untuk dijadikan punca pendapatan tambahan mahupun pendapatan utama, boleh juga cuba bisnes Shaklee. 9 taun saya dalam bisnes, ALHAMDULILLAH, berbaloi jika di usahakan dengan baik dan rajin serta fokus. baca 9 sebab bisnes shaklee best

boleh tengok potendi income bisnes shaklee di sini:
BANYAK KE BONUS ATAU CASH REBATE SHAKLEE NI

BANYAK KE BONUS ATAU CASH REBATE SHAKLEE NI

 

BEST KAN JOIN GROUP BISNES KAMI? MACAM-MACAM PROJEK ATAU AKTIVITI KAMI SEDIAKAN SECARA PERCUMA. YANG PENTING, KITA USAHA. TINGGAL LAGI, ANDA, MAHU ATAU SEBALIKNYA.

 

PENAFIAN :
Semua penulisan tentang produk dan testimoni yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat dan menyembuhkan penyakit. Sebarang masalah kesihatan mestilah diajukan kepada pakar perubatan yang diiktiraf

#shakleethrive23 #shakleetriump23 #blogmegashaklee

MACAMMANA CARA NAK JOIN BISNES BERSAMA GROUP KAMI NI?

Jom hubungi RV terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah,RV cuba bantu sebaik mungkin. RV tunjukkan cara nak jana pendapatan tambahan melalui bisnes ni.TEKAN LINK NI;

www.wasap.my/01117547669/shakleeBLOG

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI RV.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

 • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
 • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
 • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
 • Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

JOM HUBUNGI RV SEKARANG!

www.wasap.my/601117547669/bisnesshaklee

fb: https://www.facebook.com/ruadyani

TIKTOK: https://www.tiktok.com/@ayu_rv?_t=8ZgHj1kO9H0&_r=1

Youtube chanel: https://www.youtube.com/channel/UC-dDHdcnCF_yCpflObN3wbw?view_as=subscriber

instagram: ohmyvitamindotcom_shaklee

WEB: ohmyvitamin.com

#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM35. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

Pin It on Pinterest

Share This