Impian semua ibu, nak susukan anak sehingga 2 tahun kan. Jom baca TESTIMONI MENYUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN dengan set menyusu shaklee oleh Puan Nur Hamizah

 

TESTIMONI MENYUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN DENGAN SET MENYUSU SHAKLEE

[PERCUBAAN BERMULA DENGAN ALFALFA COMPLEX (ASAS MILK BOOSTER SHAKLEE]
.
Saya Nur Hamizah Mohd Kusni, pengalaman dengan set penyusuan Shaklee bermula ketika saya mendapat tawaran menjadi guru ganti di sebuah sekolah, dan saya perlu menyediakan EBM kepada bakal pengasuh anak saya walaupun dia telah melepasi fasa penyususan eksklusif selama 6bulan.

Misi melengkapkan penyusuan sehingga umur 2 tahun;saya mula mencari ‘milk booster’ di Google dan yang popular pada masa itu. Hasil pertanyaan dengan kawan sekolah saya yang mana dia SID Shaklee mencadangkan saya untuk cuba Alfalfa Complex. Ini paling asas perlu ada.

Alhamdulillah hasilnya tidak mengecewakan. Walaupun saya agak lama tidak membuat EBM. Terima kasih kenalkan saya dengan ‘milk booster Shaklee’.

HAMIL ANAK KE 3 KETIKA ANAK KE 2 BERUSIA 5 BULAN

Fasa penyusuan diteruskan untuk anak ke-2. Berniat untuk terus mengambil Alfalfa Complex tidak kesampaian apabila saya disahkan hamil anak ke-3 ketika anak ke-2 berusia masuk 5bulan.

Saya telah mendapatkan pendapat seorang doktor mengenai penyusuan ketika hamil. Dengan info yang ada, saya mengambil keputusan untuk tambah ESP iaitu sumber protein soya yang berkualiti tinggi dalam proses penyusuan dan kehamilan.

Saya dapat lengkapkan penyusuan eksklusif untuk anak ke-2 saya.Dan diteruskan dengan alternatif susu formula sebagai ganti susu badan, namun dia tidak terima. Tetap mahu susu ibu. Saya teruskan dengan pengambilan ESP agar dia kenyang lebih lama dan proses tumbesarannya sejajar dengan rekod yang disarankan.

Alhamdulillah, proses tumbesaran bayi tidak terganggu.

MENGAMALKAN SET KOMBO SELEPAS BERSALIN

Selepas kelahiran anak ke-3, saya mengambil Set Kombo pilihan ramai ibu Menyusu. Iaitu Alfalfa Complex dan ESP. Pada masa yang sama,saya mengambil Vitamin C Plus sebagai menguat imun badan. Susu badan meriah untuk 2 orang anak kecil menyusu bersama.Juga tiada masalah bengkak susu. Malah diri saya tidak terlampau lembik atau terlalu lapar dalam waktu yang singkat.

ESP sangat membantu saya rasa kenyang yang lebih lama dan susu yang dihasilkan juga tidak cair. Alfalfa Complex selain sebagai penggalak pengeluaran susu, ia juga buat saya lebih lawas mudah membuang. Makan juga agak meriah tetapi berat badan tidak berapa bertambah. Saya sokong proses penyusuan bantu ibu kembali slim.

SYUKUR DAPAT MENJADI SEBAHAGIAN DARI TESTIMONI MENYUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN DENGAN SET MENYUSU SHAKLEE

Syukur pada Ilahi diberi peluang untuk menyusukan anak-anak kecil saya sehingga berusia 2tahun. Malah, hubungan mereka rapat dan ramai menganggap mereka adalah kembar. Kini, saya teruskan pengambilan set kombo asas penyususan Shaklee dalam penyusuan anak ke-4. Bagi mereka yang ingin mencuba Set Penyusuan Shaklee, walaupun bermula dengan yang asas ; hasilnya tetap menyenangkan hati ibu yang menyusu.

Dapatkan penerangan yang jelas dan sokongan untuk teruskan penyusuan. Banyak manfaat yang diperoleh walaupun ianya hanya set kombo penyusuan yang asas.

Sekian.

Syukur. Sebebnarnya, apa yang diamalakan oleh Puan Hamizah ini ada terkandung dalam nutrisi penting untuk ibu menyusu. Boleh baca artikel di bawah.

7 NUTRISI PENTING UNTUK IBU MENYUSU

 

MACAMMANA CARA NAK DAPATKAN SET MENYUSU SHAKLEE NI?

Jom hubungi RV terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah,RV cuba bantu sebaik mungkin. RV tunjukkan cara nak dapatkan vitamin ini dengan harga yang lebih bernilai untuk wang anda.TEKAN LINK NI;

www.wasap.my/01117547669/shakleeBLOG

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI RV.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

  • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
  • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
  • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
  • Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

JOM HUBUNGI RV SEKARANG!

www.wasap.my/601117547669/bisnesshaklee
fb: https://www.facebook.com/ruadyani
Youtube chanel: https://www.youtube.com/channel/UC-dDHdcnCF_yCpflObN3wbw?view_as=subscriber
instagram: ohmyvitamindotcom_shaklee
WEB: ohmyvitamin.com

#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM75. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

Pin It on Pinterest

Share This