SISTEM IMUN TU APE? PENTINGKAH TINGKATKAN SISTEM IMUN? JOM DAPATKAN JAWAPAN BAGI SETIAP PERSOALAN BERKAITAN SISTEM IMUN DAN BAGAIMANA SET TINGKATKAN SISTEM IMUN SHAKLEE BOLEH BANTU KITA KEKALKAN KESIHATAN.

APA ITU SISTEM IMUN?

“Sistem imun ialah satu sistem struktur dan proses biologi dalam sesuatu organisma yang melindungi organisma untuk melawan penyakit. Bagi berfungsi dengan betul, sistem imun mesti mengesan pelbagai agen, dikenali sebagai patogen, daripada virus hingga cacing parasit, dan membezakannya daripada tisu sihat milik organisma itu sendiri” SUMBER

Dalam erti kata lain, sistem imun ialah sistem pertahanan badan kita melawan penyakit. Jika sistem imun kita tinggi, maka kebarangkalian kita mendapat penyaakit adalah lebih rendah.

sistem Imun

sistem Imun

Sistem imun ni perumpamaannya ialah seperti askar yang ada dalam badan kita. Perlu dijaga agar jumlah askarnya sentiasa cukup dan askar-askar ini juga perlu dikejutkan dan dipastikan sentiasa berada dalam keadaan waspada atau berjaga-jaga untuk melawan musuh yang bakal datang tanpa di duga.

Jadi, kita perlu mengamalkan pemakanan yang sihat, bersenam dan ambil suplemen yang terbaik bagi memastikan sistem imun kita sentiasa dalam keadaan terbaik.

Untuk itu, vitamin shaklee juga terdapat bebrapa item yang boleh di amalkan bagi membantu meningkatkan sistem imun kita. Set tingkatkan sistem imun Shaklee adalah seperti di bawah.

SET TINGKATKAN SISTEM IMUN SHAKLEE

Secara tuntasnya, dalam bahasa yang mudah difahami, SET TINGKATKAN SISTEM IMUN SHAKLEE mengandungi 4 jenis vitamin utama yang saling bekerjasama dan menjadi pelengkap kepada satu sistem pertahan yang baik dalam badan kita. Dan semuanya membantu secara semulajadi, tanpa ubah apa-apa sistem badan kita.

Antara fungsi setiap satu vitamin ialah seperti d bawah:

(boleh klik pada setiap item untuk tahu fakta lanjut berkaitan setiap vitamin tersebut.

1.NUTRIFERON:

Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh atau immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

 • untuk boost interferon, untuk kuatkan dan alert kan antibodi bagi melawan virus.
 • Interferon ialah bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan dan ia hanya akan aktif apabila sel-sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain-lain. Ringkasnya, Interferon ini akan membantu melindungi tubuh daripada serangan beribu penceroboh asing yang boleh melemahkan tubuh dan pelbagai penyakit serius.
 • Apa yang menariknya, interferon ini ditemui oleh Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yosuhiko Kojima pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Hasil ujian dan penyelidikan beliau selama 40 tahun setelah menguji beratus sebatian semulajadi, Dr. Kojima telah berjaya menemui empat campuran unik elemen semulajadi ini yang menunjukkan peningkatan dalam pengeluaran semulajadi interferon tubuh.
 • Dan hasil penyelidikan beliau selama 40 tahun ini telah berjaya menghasilkan NutriFeron Shaklee, satunya supplemen perlindungan di US yang berjaya menambah penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.
MANFAAT NUTRIFERON ® SHAKLEE

MANFAAT NUTRIFERON ® SHAKLEE

 

2. VITAMIN C 
 • banyakkan antibodi kita, pada tahap yang selamat. Juga merupakan antioksidan yang sangat bagus.
 • Ia tak dapat dihasilkan oleh badan, so, ia perlu di ambil dalam diet atau pemakanan seharian. Pemilihan vitamin C dalam suplemen juga sangat penting. Perlu bersifat sustain released dan mempunyai bioflavonoids bagi membantu proses penyerapan berlaku dengan lebih efisyen.
 • Sumber vitamin C terbaik di sini:

SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS: VITAMIN C TERBAIK DENGAN BIOFLAVONOIDS CITRUS

3. Omega guard
 • anti radang. Elak keradangan sel. Anti- inflamasi yang sangat diperlukan daam sistem pertahan badan kita.
 • Mengandungi Omega 3 yang memainkan peranan penting menguatkan sistem imun badan dalam melawan penyakit.
 • minyak ikan omega tulen boleh didapati dalam omega guard shaklee. Dan ia juga merupakan minyak ikan terbaik. jemput baca info minyak ikan disini:

OMEGA GUARD MINYAK IKAN TULEN BERKEPEKATAN TINGGI DAN TERBAIK DI DUNIA

4. Vivix & resV

 • immune booster, antioksidan serta sumber polifenol terbaik
 • Mempercepatkan tindakbalas sistem imun terhadap jangkitan
 • Menghalang proses replikasi virus yang terpilih di dalam badan
 • Boleh menguatkan tindakbalas imun seseorang dan mempercepatkan tempoh pemulihan
TINGKATKAN IMUNISASI DENGAN RESV

TINGKATKAN IMUNISASI DENGAN RESV

 • ARTIKEL LANJUT BERKAITAN RESV DAN VIVIX:

 

VIVIX®

RESV : SUMBER POLIFENOL DAN RESVERATROL TERBAIK

 

5. MULTIVITAMIN VITALEA
 • Mengandungi 28 jenis vitamin yang diperlukan tubuh.

 

 • manfaat multivitamin vitalea shaklee

  manfaat multivitamin vitalea shaklee

 

PILIHAN SET TINGKATKAN SISTEM IMUN SHAKLEE

SET TINGATKAN IMUN SISTEM BASIC

1. BASIC SET TINGATKAN IMUN SISTEM BASIC

 

SET TINGATKAN IMUN SISTEM GOLD

2. GOLD SET TINGATKAN IMUN SISTEM GOLD

 

SET TINGATKAN IMUN SISTEM PREMIUM

SET TINGATKAN IMUN SISTEM PREMIUM

 

ALHAMDULILLAH. SO, marilah sama-sama kita dapatkan SET TINGKATKAN SISTEM IMUN SHAKLEE ni untuk bantu sistem imun kita berada dalam keadaan terbaik untuk menjadi perisai diri kita.

 

MACAMMANA CARA NAK DAPATKAN SET TINGKATKAN SISTEM IMUN SHAKLEE NI?

Jom hubungi RV terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah,RV cuba bantu sebaik mungkin. RV tunjukkan cara nak dapatkan vitamin ini dengan harga yang lebih bernilai untuk wang anda.TEKAN LINK NI;

www.wasap.my/01117547669/shakleeBLOG

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI RV.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

 • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
 • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
 • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
 • Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

JOM HUBUNGI RV SEKARANG!

www.wasap.my/601117547669/bisnesshaklee

fb: https://www.facebook.com/ruadyani

Youtube chanel: https://www.youtube.com/channel/UC-dDHdcnCF_yCpflObN3wbw?view_as=subscriber

instagram: ohmyvitamindotcom_shaklee

WEB: ohmyvitamin.com

#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM75. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

Pin It on Pinterest

Share This