NAK RAWAT DARAH TINGGI? JOM TENGOK APA NUTRISI YANG PERLU DI AMALKAN UNTUK TURUNKAN TEKANAN DARAH TINGGI.

Nak rawat darah tinggi bukanlah mudah. Pelbagai faktor perlu dikenalpasti. Dapatkan preskripsi ubat dari doktor. Makan ubat seperti yang disarankan doktor. Bersenam dan ubah gaya hidup ke arah yang lebih sihat.Juga, boleh amalkan suplemen untuk turunkan tekanan darah tinggi. Jom tengok apa nutrisi yang perlu di amalkan untuk menjadi pelengkap kepada rawatan darah tinggi anda.

7 SUPPLEMENT UTAMA UNTUK TURUNKAN DARAH TINGGI SEBAGAI PELENGKAP UNTUK RAWAT DARAH TINGGI

SUPLEMEN ATAU NUTRISI UNTUK TURUNKAN DARAH TINGGI

SUPLEMEN ATAU NUTRISI UNTUK TURUNKAN DARAH TINGGI

 1. Energizing Soy Prrotien (ESP)

  • Sumber protein yang mempunyai 9 asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut engandungi 5 sumber vitamin dan 4 bahan mineral. Terdapat 2 kajian menunjukkan pengamalan ESP dan Vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL (kolesterol buruk) yang membawa risiko darah tinggi dan sakit jantung.
  • 4 kajian menunjukkan ESP menghalang LDL (kolesterol buruk) dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung.
 2. Coq Health

  • vitamin yang menguatkan sel-sel 4 organ penting yang setiasa bekerja kuat dalam badan kita iaitu jantung, hati, buah pinggang dan pankreas. Walau bagaimanapun, ia mungkin mengambil masa 4 – 12 minggu untuk melihat apa-apa perubahan .Dalam satu analisis, selepas membuat 12 kajian klinikal, penyelidik membuat kesimpulan bahawa CoQ10 berpotensi untuk menurunkan tekanan darah sistolik sehingga 17 mm Hg dan tekanan darah diastolik sebanyak 10 mm Hg, tanpa kesan sampingan yang ketara.
 3. OmegaGuard

  • Minyak ikan yang mampu untuk pecahkan kolesterol, maka ia bertindak dipunca masalah dan mencegah salur darah daripada tersumbat, mengelakkan strok, dan mencegah pembekuan darah dalam badan.
 4. Vitamin E

  • kategori antioksidan seterusnya selepas vitamin C, mencegah kolesterol mengeras dalam arteri, dan mencairkan darah, jadi walaupun arteri sempit, darah masih boleh mengalir.
 5. Garlic.

  • Antibiotik semulajadi. Bantu kelancaran pengaliran darah
  • membantu mengawal tekanan darah normal, menggalakan kesihatan kardiovaskular dan juga mengurangkan kolesterol LDL, trigliserida dan kelikatan darah
 6. Vivix

  • vitamin super antioksidan shaklee, dikatakan serangan radikal bebas punca kepada lebih kurang 50 penyakit, bererti kebanyakan penyakit mampu dicegah dan dirawat dengan Vivix. Satu kajian baru-baru ini yang disiarkan dalam Jurnal Gerontologi: tekanan darah. Polyphenols Sains Biologi seperti resveratrol dalam Vivix boleh membantu dengan tekanan darah yang boleh membantu mencegah strok. Bagaimana? Dengan meningkatkan aktiviti enzim yang dipanggil manusia oksida nitrik endothelial synthase yang kemudiannya menghasilkan nitrik oksida-ejen yang meluaskan saluran darah dan kawalan tekanan darah .
  • Kandungan Vivix yang kaya dengan resveratrol sangat-sangat membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung dan tekanan darah tinggi. Resveratrol dapat menurunkan trigliserida , LDL, dan lemak berlebihan di dalam darah serta meningkatkan nisbah kolesterol HDL dan LDL. Resveratrol di dalam Vivix juga berperanan sebagai ” pembersih pembuluh darah “, membantu menurunkan kepekatan darah dan mencegah terbentuknya pembekuan darah.
  • Resveratrol yang terkandung di dalam Vivix juga dapat mencegah terbentuknya arteosklerosis (keradangan pada pembuluh darah), mencegah kekejangan pembuluh darah, mengawal bekalan darah normal ke seluruh jaringan dan organ tubuh, serta dapat memperbaiki pengerasan pembuluh nadi dan tekanan darah serta mencegah penyakit yang berkaitan dengan saluran darah jantung
 7. B COMPLEX

  • VitaminB memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel
  • Shaklee B-Complex membekalkan kesemua lapan vitamin B yang seimbang untuk menguatkan tubuh anda, melengkapi jurang nutrisi vitamin B. Membekalkan kuantiti asid folik dan biotin cukup, sesuai untuk tubuh yang sihat

TESTIMONI PENGGGUNA SUPLEMEN SET DARAH TINGGI SHAKLEE UNTUK BANTU LENGKAPKAN  RAWATAN DARAH TINGGI

TESTIMONI TURUNKAN TEKANAN DARAH TINGGI

TESTIMONI TURUNKAN TEKANAN DARAH TINGGI

baca cerita lanjut di:

NAK TURUNKAN TEKANAN DARAH TINGGI? JOM BACA APA WANITA INI AMALKAN UNTUK RAWAT DARAH TINGGI BELIAU

2. TESTIMONI TURUNKAN TEKANAN DARAH TINGGI

2. TESTIMONI TURUNKAN TEKANAN DARAH TINGGI

BAGAIMANA CARA NAK DAPATKAN SET TEKANAN DARAH TINGGI NI? ADA 2 CARA, TEKAN JE LINK DI BAWAH:

BELI SET TURUNKAN TEKANAN DARAH TINGGI DI SINI

BELI SET TURUNKAN TEKANAN DARAH TINGGI DI SINI

 

ATAU..

Boleh juga hubungi RV terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah,RV cuba bantu sebaik mungkin. RV tunjukkan cara nak dapatkan set kesihatan ini dengan harga yang lebih bernilai untuk wang anda.

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI SAYA.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

 • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
 • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
 • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
 • Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri

sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

***************************************************************************************************

NAK CUBA RANGKAIAN PRODUK DARI SHAKLEE YANG DIJAMIN SENTIASA SELAMAT, SEMULAJADI DAN BERKESAN?

HUBUNGI SAYA SEKARANG,

RV AYUADYANI

sms@whatsapp@telegram : www.wasap.my/01117547669/shaklee

FB: R.V ADYANI AB RAHMAN

FP: ohmyvitamin.com

INSTAGRAM: ohmyvitamindotcom

WEB: ohmyvitamin.com

#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM80. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

Pin It on Pinterest

Share This