MEAL SHAKES

MEAL SHAKES  menyediakan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh si manja anda untuk membesar. Minuman Berkhasiat, sedap dan berkrim serta sumber yang kaya dengan kalsium, serat dan protein. Sesuai untuk  kanakkanak, remaja dan juga dewasa di mana-mana sahaja.  Jom kenali apa itu meal shakes by Shaklee

MANFAAT MEALSHAKES

MANFAAT MEALSHAKES

SHAKLEE MEAL SHAKES:

menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian.  Ia diperbuat daripada bahan semulajadi- buahan, sayuran, kacang soya, lactalbumin (susu) dan lain-lain.

Lactalbumin ialah bahan yang terbaik yang mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga dewasa. Kebiasaannya, ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferin, bacteriolysin dan sebagainya.

Dihasilkan untuk semua golongan, meal shakes shaklee sesuai untuk bayi, pelajar, kanak-kanak, ibuhamil. para atlet pengamal sayuran (vegetarian), orang sakit, orang yang sibuk bekerja, atau orang yang selalu mengambil makanan segera. Boleh dijadikan sebagai sarapan pagi yang sihat juga.

7 MANFAAT UTAMA MEAL SHAKES:

 1. Nutrisi lengkap
  • Menyediakan 24 jam vitamin,mineral dan zat perlu.
  • Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita.Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
 2. Membekal nutrisi kepada sel tubuh
  • Kaya dengan protin(tidak mengandungi laktosa) dan membantu pembinaan sel-sel kulit,kuku,rambut,organ,darah,imum dan lain-lain
 3. Membantu tumbesaran 
  • Mengandungi asid folik dan biotin,kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
 4. Antioksida 
  • Mengandungi VitaminA,C,E,zink,selesnium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan
 5. Mengembalikan seri wajah 
  • Mengandungi vitamin B yang lengkap,zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat,sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.
 6. Detoksifikasi 
  • Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
 7. Kelazatan rasanya 
  • Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi;penggantian segera terhadap  kekurangan vitamin,mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati oleh semua golongan.

 

KeISTIMEWAAN Meal shakes Shaklee:

Sumber yang baik bagi serat dan protein. Protein membantu membina dan memperbaiki tisu badan. Ia adalah penting untuk pertumbuhan dan perkembangan, membekalkan asid amino yang diperlukan untuk penghasilan protein. Kaya dengan kalsium dan zink. Kalsium membantu membina tulang dan gigi yang kuat. Zink memainkan peranan yang penting dalam pertumbuhan.

ANTARA KHASIAT / MANFAAT LAIN MEAL SHAKES:

KHASIAT

PENERANGAN

Kalori
Ada 120 kalori dalam Meal Shake Shaklee. Jika anda membuat ‘shake’ dengan susu rendah lemak, kalorinya sekitar 240 kalori. Jika anda mencampurkan mealshake dengan ‘whole milk’ anda akan mendapatkan kalori sekitar 330 kalori.
Lemak
Mealshake Shaklee hanya mengandungi 0.5 g lemak, sebelum ditambah susu.
Karbohidrat
Ada 23gm karbohidrat  dalam 1 / 4 cawan Mealshake. Untuk satu bahagian mengandungi 3gm serat. Ada 18gm gula dalam satu hidangan Mealshake. Apabila susu ditambah, tahap karbohidrat dan gula akan meningkat.
Protein
Untuk 1 / 4 cawan,  campuran Mealshake mengandungi 7gm protein. Selepas anda mencampurkannya dengan susu, kandungan protein akan meningkat secara signifikan. Dalam beberapa kes, akan berlipat ganda, bergantung pada jenis susu anda tambah.
Vitamin
Mealshake mengandungi 12 vitamin penting. Untuk setiap satu hidangan, anda akan mendapatkan ,  25 peratus vitamin A, 30 peratus vitamin B6, 20 peratus vitamin B12, 30 peratus vitamin C, 10 peratus vitamin D, 35 peratus vitamin E, 30 peratus daripada thiamin, 10 peratus riboflavin, 35 peratus niacin, 35 peratus folat, biotin 35 peratus dan 30 peratus asid pantotenat.
Mineral
Ada 11 mineral penting yang ditemui dalam campuran Mealshake. Untuk satu hidangan, anda akan mendapat  20 peratus kalsium, 35 peratus daripada besi, 15 peratus daripada fosforus, 25 peratus daripada magnesium, 30 peratus zinc, 35 peratus daripada selenium, 35 peratus copper, 35 peratus manganese dan 35 peratus molibdenum. Satu bahagian juga mengandungi 80mg natrium dan 275mg kalium.
Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.

*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.

*Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.

*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan

Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.

*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

 

FAKTA NUTRISI DALAM MEAL SHAKES SHAKLEE;

Saiz Hidangan: 34g (1/4 cawan)
Hidangan Setiap Bekas : 16

 

Ramuan Setiap Hidangan (34g) (1/4 cawan)
Campuran Kosong
Setiap 100 g
Kalori 120 Kcal 353 Kcal
Kalori dari lemak 5 Kcal 13 Kcal
Jumlah Karbohidrat 23.0 g 67.6 g
Gula 16.0 g 47.1 g
Fiber Pemakanan 3.0 g 8.8 g
Protein 7.0 g 20.6 g
Jumlah Lemak 0.5 g 1.5 g
Lemak Tepu 0.0 g 0.5 g
Lemak Trans 0.0 g 0.0 g
Lemak Monopolitaktepu 0.0 g 0.0 g
Lemak Politaktepu 0.0 g 0.0 g
Kolesterol 5 mg 15 mg
Sodium 80 mg 235 mg
Potasium 230 mg 676 mg
Vitamin A 375 μg 1103 μg
Vitamin C 18.0 mg 52.9 mg
Kalsium 200 mg 588 mg
Zat Besi 6.3 mg 18.5 mg
Vitamin D3 1.0 μg 2.9 μg
Vitamin E 7.0 mg 20.6 mg
Tiamin 0.5 mg 1.5 mg
Riboflavin 0.2 mg 0.6 mg
Niasin 7.0 mg 20.6 mg
Vitamin B6 0.6 mg 1.8 mg
Folat 140 μg 412 μg
Vitamin B12 1.2 μg 3.5 μg
Fosforus 150 mg 441 mg
Iodin 52.5 μg 154.4 μg
Zink 4.5 mg 13.2 mg
Selenium 24.5 μg 72.1 μg

 

MEAL SHAKES SHAKLEE

MEAL SHAKES SHAKLEE

MACAM MANA CARA NAK DAPATKAN MEAL SHAKES SHAKLEE NI?

Jom hubungi RV terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah,RV cuba bantu sebaik mungkin. RV tunjukkan cara nak dapatkan vitamin ini dengan harga yang lebih bernilai untuk wang anda.TEKAN LINK NI;

 www.wasap.my/01117547669/shaklee

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI RV.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

 • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
 • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
 • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
 • Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri
 • sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.
HUBUNGI RV SEKARANG,
RV AYUADYANI

sms@whatsapp@telegram : www.wasap.my/01117547669/shaklee

FB: R.V ADYANI AB RAHMAN

FP: ohmyvitamin.com

INSTAGRAM: ohmyvitamindotcom

WEB: ohmyvitamin.com

#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM75. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

Pin It on Pinterest

Share This