9 PETUA BERHENTI MEROKOK. PETUA KE 9 PALING MUDAH!

Mencari petua berhenti merokok? Dah cuba pelbagai cara? Jom tengok 9 PETUA BERHENTI MEROKOK DAN PETUA KE 9 PALING MUDAH dan berkesan.

 PETUA BERHENTI MEROKOK DAN PETUA KE 9 PALING MUDAH!

Nak berhenti merokok, bukanlah perkra mudah. Antara petua berhenti merokok yang pernah dikongsikan dan boleh dijadikan panduan:

1. Kunyah Sesuatu

Mengunyah sesuatu seperti gula-gula getah, lobak merah, buah epal dan sebagainya. Elakkan sesuatu yang manis seperti gula-gula biasa. Ada juga yang mengunyah bunga cengkih. Sejauh mana keberkesanannya bergantung pada ketahanan mental individu.

2. Melengah-lengah

Lengahkan tindak balas ke atas keinginan merokok seperti melambat-lambatkan mencari rokok. Atau jangan sediakan stok rokok di rumah.Sekiranya rokok ada di tangan, jangan dinyalakan terus, tunggu sekurang-kurangnya 5 minit. Keinginan untuk merokok ini kesudahannya akan hilang juga.

Katakan pada diri anda “nanti” setiap kali anda ingin merokok.

3. Menarik Nafas Panjang

Rilekskan diri dengan menarik nafas anda dengan panjang sekurang-kurangnya tiga kali dengan perlahan-lahan. Lepaskan dan tanamkan azam bahawa anda sedang mencuba untuk melupakan rokok

4. Minum Air Dengan Banyak

Khasiat air kosong atau air putih tidak dapat ninafikan.Minumlah air banyak-banyak. Sebaik-baiknya air galian atau air masak suam. Jangan minum air berkafein seperti kopi atau teh, kerana minuman ini biasanya akan membuatkan anda ingin merokok selepas meminumnya.

5. Sibukkan diri

Buatlah sesuatu aktiviti yang boleh mengalihkan fikiran anda daripada rokok. Contohnya bersiar-siar makan angin, telefon kawan, membaca buku, bermain muzik, membuat silang kata, berkebun dan sebagainya. Srdaya upaya jauhi rakan atau benda yang mengingatkan anda dengan rokok

6. Mandi atau Basuh Tangan

Sekiranya berada di rumah, mandilah seberapa kerap atau basuh tangan setiap kali terasa hendak merokok. Ini boleh menyegarkan diri sekaligus dapat mengekalkan minda positif dan memberi perasaan hebat pada diri.

7. Melakukan Senaman Regangan

Lakukan senaman regangan setiap kali anda merasa mengantuk kerana tidak merokok.Kadangkala salah satu simptom berhenti merokok ialah mengantuk. Jadi, laukan senama agar kekal segar.

8. Memohon Doa

Mohonlah doa kepada Tuhan agar azam dan usaha anda untuk berhenti merokok itu berjaya. Tanam tekad, ingat kembali kenapa anda mahu berhenti merokok.

9) APA YANG SHAKLEE BOLEH BANTU ANDA UNTUK BERHENTI MEROKOK?

Amalkan suplemen yang bersifat tinggi antioksidan untuk kembalikan sel-sel anda kembali sihat. Dengan itu, simptom-simptom wothdrawal akan hhilang dan anda dapat berhenti merokok dengan mudah.

Set vitamin untuk berhenti merokok terdiri daripada:

set berhenti merokok shaklee

set berhenti merokok shaklee

Persoalannya,macamana Vivix dan set petua berhenti merokok Shaklee ni boleh hilangkan ketagihan merokok?

VIVIX

1. Vivix sebagai agen detox

Vivix men-detox-kan nikotin dari dalam darah, organ, otak, etc. Bila nikotin dah takde, rasa ketagih nak nikotin pun hilang. Vivix merupakan salah satu agen detox yang bukan hanya bertindak dari luar, malah dari dalam sel- sehingga ke peringkat Dna.

2.Vivix Mengurangkan Peningkatan Dopamin Di Dalam Otak.

Dikatakan mereka yang mempunyai masalah ketagihan dengan bahan terlarang seperti nikotin, tahap dopamin dalam neuron otak akan meningkat. Peningkatan dopamin inilah yang menyebabkan perokok teringat ingat (ketagih) dan ingin merokok. Kajian menunjukkan pengambilan resvaterol dan polifenol mengurangkan pengambilan dopamin di dalam otak. Maka ketagihan juga dapat dikurangkan.

Orang merokok merasakan satu ‘feeling’ bila dia isap rokok. Sbb tu bila dia berhenti isap rokok, otak dia rasa lain macam & memanggil2 utk dia hisap rokok balik bg mendapatkan semula ‘feeling’ tu. Vivix boleh memberikan ‘feeling’ tu, jadi bila dia minum Vivix, dia tak rasa terpanggil nak merokok.

3. Vivix mengurangkan simptom withdrawal bila berhenti merokok. Simptom withdarawal ni teruk2 juga. sebab tu ramai orang yg berhenti merokok tiba2, dia kena macam2 penyakit. senang cakap, badan ‘terkejut’ dgn keadaan yang dia tak biasa (takde sumber nikotin). Insya-Allah dgn Vivix boleh redakan kejutan tu.

DTX COMPLEX

DTX Complex utk detox segala benda yg ada dalam organ dalaman terutama hati. Merupakan tonik bagi hati.

COQ TROL PLUS

Membekalkan tenaga kepada sel untuk menjalankan kerja dengan lebih efisyen. Perokok yang cuba untuk berhenti merokok juga mengalami simptom keletihan. COQ10 yang ada dalam coq trol shaklee boleh membantu mengembalikan tenaga juga. Disamping itu ia juga diformulasi dengan resveratrol yang juga terdapat dalam vivix

 

testimoni petua berhenti merokok dengan set berhenti merokok shaklee:

 

TAK LETIH, LESU DAN MIGRAIN BILA AMALKAN VIVIX SEBAGAI PETUA BERHENTI MEROKOK
TESTIMONI PETUA BERHENTI MEROKOK DENGAN VIVIX 1

TESTIMONI PETUA BERHENTI MEROKOK DENGAN VIVIX 1

 

ROKOK RASA PAHIT HEMPEDU
ROKOK PAHIT MACAM HEMPEDU: TESTIMONI PETUA BERHENTI MEROKOK

ROKOK PAHIT MACAM HEMPEDU: TESTIMONI PETUA BERHENTI MEROKOK

 

TIADA KEINGINAN MEROKOK
BLOK KEINGINAN MEROKOK TESTIMONI PETUA BERHENTI MEROKOK DENGAN VIVIX

BLOK KEINGINAN MEROKOK TESTIMONI PETUA BERHENTI MEROKOK DENGAN VIVIX

KAT MANA NEK DAPARTKAN SET BERHENTI MEROKOK NI?

KLIK JE LINK DI BAWAH:

BELI set berhenti merokok shaklee DI SINI

BELI set berhenti merokok shaklee DI SINI

Boleh juga hubungi RV terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. dan mengetahui bagaimana mendapatkan set ini dengan lebih jimat.

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI SAYA.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

  •  Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
  •  cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
  •  Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
  •  Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri

sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

***************************************************************************************************

NAK CUBA RANGKAIAN PRODUK DARI SHAKLEE YANG DIJAMIN SENTIASA SELAMAT, SEMULAJADI DAN BERKESAN?

HUBUNGI SAYA SEKARANG,

RV AYUADYANI

sms@whatsapp@telegram : www.wasap.my/01117547669/shaklee

FB: R.V ADYANI AB RAHMAN

FP: ohmyvitamin.com

INSTAGRAM: ohmyvitamindotcom

WEB: ohmyvitamin.com

#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM80. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

Pin It on Pinterest

Share This