OPEN HOUSE HARI RAYA PUNCA GEMUK?

Raya di Malaysia ni sebulan. Selagi tak habis syawal, selagi tu lah ada open house. Sejauh manakah. OPEN HOUSE HARI RAYA PUNCA GEMUK?Bulan puasa turun 5KG, Seminggu raya naik 7KG. Siapa macam ni?

OPEN HOUSE HARI RAYA PUNCA GEMUK

OPEN HOUSE HARI RAYA PUNCA GEMUK

 

Open house raya tak salah. Malahan ia bagus untuk kita hadiri kerana merapatkan silaturrahim. Sebenarnya ada banyak faktor yang menyumbang kepada punca gemuk mendadak.

PUNCA GEMUK MENDADAK

 1. MAKAN DENGAN CEPAT
  • Kajian ada menunjukkan bahawa orang yang makan makanan mereka dengan cepat cenderung untuk menjadi lebih gemuk atau obes. Ini kerana, badan memerlukan lebih banyak masa untuk memberitahu otak kita bahawa ia sudah kenyang. Oleh itu, individu yang makan dengan cepat sebenarnya telah mengambil lebih banyak makanan daripada keperluan tubuh sebelum mereka berasa kenyang.
 2. KURANG MINUM AIR
  • Tidak minum air yang mencukupi boleh membuatkan anda menjadi haus. Menariknya, rasa dahaga yang dialami boleh disalah anggap sebagai tanda lapar atau keinginan terhadap makanan oleh tubuh.
  • Minum Air juga merupakan salah satu faktor atau cara tingkatkan metabolisme.
  • baca: 5 cara tingkatkan metabolisme
 3. KURANG BERSENAM / BERGERAK
  • Bila hadiri open house, balik tidur, memanglah berat badan akan naik. mANA TAKNYA, KELUAR PAGI BALIK MALAM. MAKAN MAKAN MAKAN. Lepas makan, makan lagi. Dari satu rumah ke satu rumah lain.
  • So, apa yang kita boleh praktikkan ialah bersenam terlebih dahulu sebelum keluar menghadiri open house. Atau bali open house bersenam dengan melakukan aktiviti fizikal.
 4. NUTRISI BADAN TIDAK CUKUP 
  • Bila badan kita kurang nutrisi, kita akan cenderung untuk mengidam makan macam-macam. Itu sebenarnya signal bahawa badan kita perlukan nutrisi bukan hanya kalori.
  • Pastikan bila kita makan, kita juga ambil nutrisi yang lengkap memenuhi keperluan badan. Bukan semata bila lapar, kita makan apa yang ada tanpa memikirkan nutrisi yang kita ambil.
  • Contohnya jika badan kita tak cukup mineral kromium, boleh menyebabkan berat badan kita juga naik. Mineral Kromium mempunyai peranan dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein dalam badan dan boleh membantu mengawal paras gula dalam darah. Iodin adalah nutrien surih yang penting untuk fungsi tiroid. Kelenjar tiroid menghasilkan hormon yang mempengaruhi kadar metabolisme, suhu badan. Pengambilan iodin yang mencukupi boleh membantu untuk mengawal berat badan melalui kesan ke atas kadar metabolik.
  • MULTIVITAMIN YANG ADA KROMIUM: VITA-LEA

nak best lagi, dapatkan set HELLO NEW YOU NI UNTUK DI AMALKAN SETIAP HARI:

SET HELLO NEW YOU SHAKLEE BANTU TURUNKAN BERAT

SET HELLO NEW YOU SHAKLEE BANTU TURUNKAN BERAT

Jom baca entry rakan saya berkaitan PERSEDIAAN OPEN HOUSE DI SINI. ATAU OPEN HOUSE DI SINI JUGA

 

NAK MENTEN BERAT WALAUPUN HADIRI OPEN HOUSE?

JOM DAPATKAN SET HELLO NEW YOU NI DARI SAYA& SAYA GUIDE ANDA BAGAIMANA NAK KEKALKAN ATAU TURUNKAN BERAT, DAN BOLEH HADIRI OPEN HOUSE DENGAN GEMBIRA.

hubungi saya di sini ya.

 

PENAFIAN :

Semua penulisan tentang produk dan testimoni yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat dan menyembuhkan penyakit. Sebarang masalah kesihatan mestilah diajukan kepada pakar perubatan yang diiktiraf

#shakleethrive23 #shakleetriump23 #blogmegashaklee

MACAMMANA CARA NAK DAPATKAN SHAKLEE NI?

Jom hubungi RV terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah,RV cuba bantu sebaik mungkin. RV tunjukkan cara nak turunkan berat melalui SET ni.TEKAN LINK NI;

www.wasap.my/01117547669/shakleeBLOG

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI RV.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

 • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
 • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
 • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
 • Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

JOM HUBUNGI RV SEKARANG!

www.wasap.my/601117547669/bisnesshaklee

fb: https://www.facebook.com/ruadyani

TIKTOK: https://www.tiktok.com/@ayu_rv?_t=8ZgHj1kO9H0&_r=1

Youtube chanel: https://www.youtube.com/channel/UC-dDHdcnCF_yCpflObN3wbw?view_as=subscriber

instagram: ohmyvitamindotcom_shaklee

WEB: ohmyvitamin.com

#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM35. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

Pin It on Pinterest

Share This