MANFAAT COENZYME Q10 DALAM COQ-TROL PLUS SHAKLEE

COQ-10 atau nama penuhnya Coenzyme Q10 tu apa? APA MANFAAT COENZYME Q10 yang ada dalam  DALAM COQ-TROL SHAKLEE? Sejauh manakah ia penting untuk tubuh badan kita? Jom baca sampai habis. BACA JUGA MANFAAT VITAMIN E DI SINI

APAKAH COQ-10?

Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel.membantu  menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. dan  juga adalah antioksida yang kuat, melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas.

CoQ10 (Coenzyme Q10) adalah satu nutrien yang penting dalam tubuh manusia dan memainkan peranan penting dalam sistem kesihatan kita.

kenali coq 10 dan coq trol plus shaklee

kenali coq 10 dan coq trol plus shaklee

Berikut adalah beberapa MANFAAT COENZYME Q10 DALAM COQ-TROL PLUS SHAKLEE untuk tubuh kita:

 1. Sumber tenaga: CoQ10 membantu dalam menghasilkan tenaga dalam sel-sel tubuh kita. Ia memainkan peranan utama dalam proses respirasi sel, membantu menukar makanan yang kita makan menjadi tenaga yang berguna untuk tubuh.
 2. Antioksidan: CoQ10 berfungsi sebagai antioksidan, melindungi sel-sel tubuh daripada kerosakan radikal bebas. Ini membantu mengurangkan risiko penyakit kronik dan penuaan sel.
 3.  Menyokong kesihatan jantung: Kekuatan antioksidan CoQ10 membantu melindungi jantung daripada kerosakan radikal bebas. Ia juga membantu dalam pembentukan tenaga yang cukup untuk memastikan jantung berfungsi dengan baik.
 4.  Menyokong sistem imun: CoQ10 berperanan dalam meningkatkan sistem imun tubuh, membantu tubuh melawan jangkitan dan penyakit.
 5.  Menyokong kesihatan kulit: Sebagai antioksidan yang berkuasa, CoQ10 dapat membantu melindungi kulit daripada kerosakan akibat pendedahan kepada persekitaran dan sinar UV.
 6.  Meningkatkan prestasi fizikal: Pengambilan CoQ10 boleh meningkatkan prestasi fizikal dengan meningkatkan bekalan tenaga kepada otot-otot semasa latihan.
 7.  Menyokong kesihatan otak: CoQ10 membantu meningkatkan aliran darah ke otak dan melindungi otak daripada kerosakan oksidatif, yang dapat meningkatkan fungsi kognitif.
 8.  Menyokong kesihatan gusi: Kegunaan CoQ10 dalam penjagaan mulut membantu dalam mengurangkan masalah gusi seperti gusi berdarah dan jangkitan gusi.
 9.  Membantu mengurangkan migrain: CoQ10 telah dikaitkan dengan pengurangan kekerapan migrain dan keparahan serangan migrain.
 10.  Menyokong kesihatan sperma: CoQ10 membantu meningkatkan kualiti sperma pada lelaki, yang berpotensi meningkatkan peluang kehamilan.

 

6 SEBAB KENAPA PERLU AMALKAN COQ 10

6 SEBAB KENAPA PERLU AMALKAN COQ 10

 

 

Tahukah anda?
Walaubagaimanapun, tahap Coenzyme Q10 menurun apabila usia kita meningkat dan penggunaan statin untuk menurunkan kolesterol menyebabkan tahap Coenzyme Q10 semakin rendah di dalam tubuh.*
PARAS COQ-10 DALAM BADAN MENURUN SEIRING PENINGKATAN USIA

PARAS COQ-10 DALAM BADAN MENURUN SEIRING PENINGKATAN USIA

Solusi terbaik ialah dengan mengambil suplemen coqtrol plus shaklee.

KENAPA PERLU AMBIL COQ-TROL PLUS SEBAGAI SUMBER COQ10 BADAN

KENAPA PERLU AMBIL COQ-TROL PLUS SEBAGAI SUMBER COQ10 BADAN

 

Namun, sebelum mengambil suplemen CoQ10 atau mana-mana suplemen tambahan, sentiasa berunding dengan pakar kesihatan atau doktor untuk menilai kesesuaian dan dos yang sesuai dengan keperluan anda. Untuk kes coq-trol shaklee, boleh hubungi saya juga. InsyaAllah

 

PENAFIAN :
Semua penulisan tentang produk dan testimoni yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat dan menyembuhkan penyakit. Sebarang masalah kesihatan mestilah diajukan kepada pakar perubatan yang diiktiraf

#shakleethrive23 #shakleetriump23 #blogmegashaklee

MACAMMANA CARA NAK DAPATKAN COQ-TROL PLUS SHAKLEE NI?

Jom hubungi RV terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah,RV cuba bantu sebaik mungkin. RV tunjukkan cara nak turunkan berat melalui SET ni.TEKAN LINK NI;

www.wasap.my/01117547669/shakleeBLOG

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI RV.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

 • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
 • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
 • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
 • Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

JOM HUBUNGI RV SEKARANG!

www.wasap.my/601117547669/bisnesshaklee
fb: https://www.facebook.com/ruadyani
TIKTOK: https://www.tiktok.com/@ayu_rv?_t=8ZgHj1kO9H0&_r=1
Youtube chanel: https://www.youtube.com/channel/UC-dDHdcnCF_yCpflObN3wbw?view_as=subscriber
instagram: ohmyvitamindotcom_shaklee
WEB: ohmyvitamin.com

#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM35. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

Pin It on Pinterest

Share This