5 LANGKAH UNTUK KEKAL AWET MUDA & BERSERI

Baru-baru ini, Ayu sempat join satu bengkel kesihatan ( health & wellness) talk yang disampaikan oleh pakar nutrisi, Puan Sarah. Alhamdulillah, sempat menimba ilmu tentang kecantikan dan kesihatan. Jadi, di sini Ayu kongsikan 5 langkah yang kita perlukan untuk pastikan kita kekal awet muda dan sentiasa berseri, menggunakan 5 nutrisi yang diperlukan oleh badan kita untuk awet muda.

5 LANGKAH UNTUK KEKAL AWET MUDA

5 LANGKAH UNTUK KEKAL AWET MUDA

5 LANGKAH UNTUK KEKAL AWET MUDA & BERSERI

membina> melembap>menganjal>melindungi>memberi tenaga

 1. BINA.
  • Pastikan kulit kita sentiasa bina sel-sel kulit yang baru dan sihat. Kajian menunjukkan, pengambilan protein yang mencukupi dapat membantu sel-sel kita membina sel yang baru dengan lebih sihat disamping membaiki sel-sel sedia ada.
  • Nak protein terbaik, boleh baca tentan ESP mixed soy protein isolated powder.
 2. MELEMBAPKAN
  • Menjaga kelembapan kulit adalah perkara yang perlu kita titik beratkan. Kulit kering dan kusam mencacatkan penampilan. Semakin meningkat usia, kebolehan kulit mengekalkan kelembapan adalah semakin berkurang.
  • GLA COMPLEX. –  berfungsi untuk mengekalkan kelembapan kulit, kurangkan keradangan, elakkan kulit kering dan elak kegatalan kulit akibat terdedah dengan radikal bebas dan sebagainya
 3. KEANJALAN
  • Semakin meningkat usia, kulit kita akan kehilangan keanjalan, berikutan berkurangnya penghasilan kolagen di dalam badan.
  • umum mengetahui, manfaat kolagen sangat banyak. Dan salah satunya ialah untuk menjadikan kulit lebih lembut, meningkatkan fleksibiliti kulit dan menganjalkan kulit
  • COLLAGEN POWDER by Shaklee ni merupakan sumber collagen terbaik dan premium
 4. MELINDUNGI
  • Saban hari, kulit kita terdedah dengan pelbagai bahan yang menyebabkan ia rosak. Seperti terdedah kepada sinaran UV dan radikal-radikal bebas yang lain.
  • Pengambilan nutrisi yang mengandungi anti-oksidan sangatlah penting untuk melawan radikal bebas serta  menyokong kulit yang lebih cerah dan bersih
  • Boleh amalkan sustain release vita c plus untuk dapatkan antioksidan.
 5. MEMBERI TENAGA
  • Sel memerlukan tenaga untuk menghasilkan sel-sel baru serta menjalankan proses pembaikan sel. Umum mengetahui, co-enzyme Q10 yang ada dalam badan kita merupakan ‘pekerja’ yang menjalankan semua kerja sel yang berpusat di dalam mitokondria sel.
  • Dalam shaklee, kami ada suplemen coq10 shaklee yang dikenali sebagai coq-trol plus yang berfungsi khas untuk meningkatkan jumlah coq10 dalam badan kita

SO…Dah tahu kan, nutrisi untuk kekal awet muda. Nak tak, Ayu share pula tentang skincare atau penjagaan wajah untuk awet muda. Muda 10 tahun you.. terbukti gitu.. tunggu…. Boleh tengok review di sini dulu..

Boleh juga hubungi Ayu terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah, Ayu cuba bantu sebaik mungkin.

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI SAYA.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

 •  Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
 •  cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
 •  Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
 •  Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri

sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

***************************************************************************************************

NAK CUBA RANGKAIAN PRODUK DARI SHAKLEE YANG DIJAMIN SENTIASA SELAMAT, SEMULAJADI DAN BERKESAN?

HUBUNGI SAYA SEKARANG,

AYUADYANI

sms@whatsapp@telegram : www.wasap.my/60147375771/shaklee

FB: R.U ADYANI AB RAHMAN

FP: ohmyvitamin.com

INSTAGRAM: ohmyvitamindotcom

WEB: ohmyvitamin.com

#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM75. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

Pin It on Pinterest

Share This