APA PERLU BUAT SELEPAS DETOX? Soalan yang selalu RV dapat. Saya dah habis detox, dan sekarang saya rasa lebih bertenaga, lebih fokus, tidur lebih baik serta membuat pilihan makanan yang sihat, memilih pelbagai sayur-sayuran dan buah-buahan berbanding makanan yang tinggi lemak dan gula.

So, Bagaimana pula langkah saya seterusnya?above all, Berikut adalah beberapa tips yang boleh di amalkan supaya kita dapat terus berasa hebat dan best sepanjang hayat.

DAH HABIS DETOX. APA PERLU BUAT SELEPAS DETOX

4 PERKARA atau tips yang perlu kita amalkan selepas detox:

1. KEKALKAN TABIAT PEMAKANAN YANG SIHAT

 

First of all, kita perlu Kekalkan pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran dari diet detoks dan perlahan-lahan mengambil semula 1 hingga 1½ hidangan karbohidrat di dalam diet harian anda. Elak pengambilan makanan yang manis dan diproses.

as a result, sebagai permulaan,  kita boleh Gantikan satu hidangan setiap hari dengan CINCH® Shake Mix, dipertingkatkan dengan Leucine untuk membantu membina otot dan membakar lemak badan untuk mencapai berat badan yang lebih sihat. Ia juga mengandungi 21 jenis vitamin dan mineral penting! rather than kita ambil sarapan yang kurang bernutrisi kan.

 

2. LENGKAPKAN NUTRIEN BADAN

Tubuh kita dapat berfungsi dengan sebaik mungkin apabila ia mendapat semua nutrien penting yang diperlukan. THEREFORE, KITA Perlu Tetapkan rutin pengambilan nutrien berikut selepas fasa detox:

• Protein, untuk kesihatan sel yang optimum.
• Vitamin & Mineral, untuk fungsi tubuh yang sihat. seperti • Vitamin C, untuk sistem imun yang kuat. • Vitamin B, untuk penghasilan tenaga yang berkekalan.
• Polifenol, untuk perlindungan antioksida semula jadi.
• Omega-3, untuk menyokong fungsi otak, jantung dan mata yang sihat.

semua vitamin ini ada dalam rangkaian set asas harian badan kita.

SUPLEMEN ASAS HARIAN UNTUK PERMULAAN HIDUP YANG SIHAT

3. KEKALKAN GAYA HIDUP AKTIF

 

Untuk terus menyokong proses detoksifikasi badan, menggerakkan badan  secara berkala atau bersenam, dapat membantu badan kita.  as a result, Apabila berpeluh, toksin ikeluarkan dari tubuh kita.

Mulakan dengan senaman ringan seperti yoga, berjalan atau regangan. Cuba untuk tidak segera melakukan senaman berat, sebaik sahaja selepas detoks tamat.. Pastikan kita bermula secara perlahan dan makan makanan dengan kalori yang mencukupi sebelum sesi senaman. Jangan bebankan tubuh kita tau.

4. MINUM AIR YANG SECUKUPNYA

 

also, Jangan lupa untuk minum air yang mencukupi. Walaupun selepas detoks, air adalah penting dalam memastikan tubuh dapat menyingkirkan toksin. Bosan dengan air kosong? Pilih untuk memulakan hari anda dengan Cinch Tea, atau hidratkan badan anda selepas sesi ersenam dengan Shaklee Performance Drink. Tambah hirisan lemon dalam air kosong anda untuk rasa yang lebih segar!

info cinch tea dan performanced drink:

CINCH ® TEA MIX

certainly, kita pun suka nak tahu mana sumber yang sahih untuk pastikan apa yang dikongsikan ini adalah dari sumber yng boleh dipercayai kan? So, di sini RV sertakan sekali senarai rujukan jurnal yang boleh dicapai untuk pastikan apa yang dikongsi RV ni adalah dari kajian ilmiah, bukan semata-mata omongan kosong. jemput baca ya.

Rujukan:

1. Lonnie M, Hooker E, Brunstrom JM, Corfe BM, Green MA, Watson AW, Williams EA, Stevenson EJ, Penson S, Johnstone AM. Protein for Life: Review of Optimal Protein
Intake,Sustainable Dietary Sources and the Effect on Appetite in Ageing Adults. Nutrients. 2018 Mar 16;10(3):360. doi: 10.3390/nu10030360. PMID: 29547523; PMCID: PMC5872778.
2. Vitamins and Minerals. National Center for Complementary and Integrative Health. https://nccih.nih.gov/health/vitamins
3. Ströhle A1, Hahn A. Vitamin C and immune function. Med Monatsschr Pharm. 2009. Feb;32(2):49-54; quiz 55-6.
4. E huskisson, s maggini and m ruf. (2007). The Role of Vitamins and Minerals in Energy Metabolism and Well-Being. The Journal of International Medical Research. 35: 277 – 289
5. Augustin Scalbert, Ian T Johnson, Mike Saltmarsh, Polyphenols: antioxidants and beyond, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 81, Issue 1, January 2005, Pages
215S–217S, https://doi.org/10.1093/ajcn/81.1.215S
6. Danielle Swanson, Robert Block, Shaker A. Mousa, Omega-3 Fatty Acids EPA and DHA: Health Benefits Throughout Life, Advances in Nutrition, Volume 3, Issue 1, January 2012,
Pages 1–7, https://doi.org/10.3945/an.111.000893

 

SO, MACAMMANA CARA NAK DAPATKAN VITAMIN NI?

Jom hubungi RV terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah,RV cuba bantu sebaik mungkin. RV tunjukkan cara nak dapatkan vitamin ini dengan harga yang lebih bernilai untuk wang anda.TEKAN LINK NI;

www.wasap.my/01117547669/shakleeBLOG

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI RV.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

  • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
  • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
  • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
  • Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

THEN, JOM HUBUNGI RV SEKARANG!

www.wasap.my/601117547669/bisnesshaklee
fb: https://www.facebook.com/ruadyani
Youtube chanel: https://www.youtube.com/channel/UC-dDHdcnCF_yCpflObN3wbw?view_as=subscriber
instagram: ohmyvitamindotcom_shaklee
WEB: ohmyvitamin.com

#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI

FINALLY…… JIKA ANDA….

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM75. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

Pin It on Pinterest

Share This