Dah Ada Kerjaya, Perlu ke Bisnes?

Jom baca dan hayati  ni kejap:

Pengarah Khazanah Research Institute; Dr Muhammed Abdul Khalid, berkata:

“Purata gaji Malaysia pada 2016 ialah RM1,600 berbanding RM1,500 tahun sebelumnya. Tetapi, kenaikan gaji di kawasan bandar cuma RM55. Negeri seperti Melaka dan Pulau Pinang pula, kadar kenaikan jadi sifar jika di ambil kira kadar inflasi.”

DAH ADA KERJAYA BAGUS, PERLU KE BISNES LAGI?

 

Apa yang kita boleh  relate dengan statement beliau?

Zaman mak/ayah kita bekerja dulu, gaji permulaan seorang graduate sekitar RM1,200 sebulan. Rumah sewa masa tu cuma RM50-100. Bayaran bulanan kereta pun lebih kurang sama; RM100 sebulan untuk kereta Datsun (kereta popular zaman 1980-an).

Zaman sekarang, gaji graduate sekitar RM2,500. Rumah sewa pun dah RM700 (flat). Kalau rumah teres atau kondo lebih mahal, RM1,000 ke atas biasanya. Bayaran bulanan kereta pula RM500. Tu pun habis Perodua Axia dah, belum Honda City atau Toyota Vios.

Agak-agak, berapa je yang tinggal?

Sebab tu, orang sekarang makin susah menyimpan. Nak simpan macam mana kalau nak makan pun belum tentu cukup. Sampai orang KWSP cakap:

1) “65% orang Malaysia cuma ada simpanan kurang RM50,000 bila umurnya 54 tahun”. Maknanya, majority rakyat Malaysia nak simpan RM150 sebulan pun payah.

2) “70% habiskan duit pencen kurang drpd 30-hari”. Agak-agak, bagaimana nak survive baki umurnya yang masih 10-30 tahun lepas tu?

Sebab tu, berniaga sambil bekerja bukan lagi pilihan. Tak kira passionate kerja macam mana sekalipun. Supaya kita tak jadi beban pada anak-anak bila dah tua nanti.

Cuma pastikan, perniagaan yang kita usahakan tidak mengganggu kualiti kerja hakiki. Dalam banyak-banyak, memang bisnes online lah yang paling sesuai.

cuba cek kita ada tak ciri-ciri ni:

5 SENARAI SEMAK, PENANDA ARAS NAK TAHU SAYA PERLU SIDE INCOME ATAU TIDAK

Jom tengok sikit apa yang kami (saya dan kawan-kawan) lakukan sekarang

Best kan bisnes ni?

LAGI???

  1. Shaklee ni bisnes yang hanya memerlukan modal RM 79.50 sahaja.
  2. Tak perlu simpan stok kerana ia boleh dibuat secara dropship.
  3. Boleh juga buat simpan stok jika mahu
  4. Tak perlu mengkaji keberkesanan produk, kerana sudah terbukti dan mempunyai ahli saintis yang membangunkan produk
  5. Tak perlu fikir marketing plan, sebab semuanya sudah tersedia.
  6. Hanya perlu kongsi kebaikan produk, dan nanti segalanya di update setiap hari.

JOM SERTAI KELUARGA SHAKLEE KAMI YANG HEBAT

BONUS JIKA JOIN GROUP KAMI:

Bimbingan diberikan setiap masa, samada offline atau online, group kami ni bukan sahaja upline iaitu saya tapi juga dari sideline-sideline yang akan turut sama membantu as a keluarga besar. Ada cross coaching gitu. Best,bertukar-tukar pendapat dan strategi kan.

Saya pengedar dan leader aktif tau. Pemilihan mentor dalam bisnes adalah sangat penting, tak delah nanti kita hanyut di tengah jalan nanti

so,

HOW TO START?

ASK ME NOW!

AyuAdyani,

tel/whatsapp/telegram: 0147375771

facebook: R.u Adyani Ab Rahman

page: ohmyvitamin.com

insatgram: ohmyvitamindotcom

 

COD: RAWANG,SELAYANG, GOMBAK & KAWASAN SEKITAR. POS SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH & SARAWAK, BRUNEI DAN SINGAPORE