Apa itu Osteoathritis ?? Osteoathritis (OA) adalah sakit sendi degeneratif yang mempengaruhi tulang rawan persendian. OA terjadi akibat rusaknya kartilago yang melindungi dan memberi bantalan bagi sendi. Ada pelbagai sebab yang menjadi punca kepada sakit sendi ini antaranya rosaknya tulang rawan yang melindungi sendi kita. Selain itu faktor usia, obesiti dan terlampau digunakan juga menjadi penyebab kepada gejala sakit sendi ini. Boleh baca tentang punca dan cara merawat osteoatritis di sini.

16 TAHUN AYAH SAKIT SENDI OSTEOARTRITIS

16 TAHUN AYAH SAKIT SENDI OSTEOARTRITIS

Entry kali ini Ayu nak kongsi luahan rasa seorang anak yang mana ayah kesayangan beliau menghidap sakit sendi osteoartritis selama 16 tahun. Pernah dijadualkan untuk menjalani pembedahan, Namun terpaksa dibatalkan. Jom ikuti luahan rasa dan perasan si anak ini.

AYAH SAKIT SENDI

Kasih ibu membawa ke Syurga… Kasih Ayah Berkorban Nyawa!!
.
Apakah perasaan seorang anak bilamana melihat ayahnya diserang penyakit lebih-lebih lagi oleh penyakit Osteoathritis.??
.
Sudah pasti si anak akan cuba sedaya upaya untuk membantu agar ayahnya pulih seperti sediakala.

 

Apa korang rasa bila ayah korang yang dah 16 tahun menghidap Osteoathrithis, dulu siap kena usung nak ke klinik dan hospital. Dulu kalau gerakkan kaki bunyi berkeriuk macam engsel pintu berkarat, berjalan siap keluar bunyi macam tulang berlaga.
.
Ayah memang dah wajib operate masukkan besi dekat left hip joint, tapi sebab kerenah birokrasi, doktor batalkan balik operation. Dari boleh bawak motor, sekarang tak boleh langsung, dari bawak kereta manual kena tukar kereta auto. Dulu nak angkat kaki pun susah. Guna tongkat pun jalan slow-slow je. Dalam rumah guna kerusi roda.
.
Tapi, sejak kebelakangan ini, ayah dah boleh berjalan tanpa tongkat, walaupun jarak tak berapa jauh. Boleh dukung cucu dari dalam rumah bawak ke kereta di luar rumah dan malam ini pergi makan kat Mydin Mall, ayah lupa nak bawak tongkat tapi Alhamdulillah ayah boleh jalan macam biasa dari parking ke tempat makan.
.
Satu je Cik Laa nak cakap, ALHAMDULILLAH. Rasa sangat-sangat bersyukur. Alhamdulillah, 3 tahun konsisten Vivix, ini hasilnya. Syukur sangat-sangat sebab tu kalau korang menyampah bila Cik Laa share pasal Shaklee, Cik Laa tak kisah sebab korang tak rasa apa yang Cik Laa rasa. Rasa syukur sangat-sangat. Allahuakhbar, sungguh besar nikmatMu ya Allah. Tak tahu nak cakap macam mana.
.
Korang doa lah semoga Cik Laa terus berjaya dgn Shaklee. Dapat supply Vivix untuk ayah dan mak setiap bulan. Doakan Cik Laa ye. Semoga Allah makbulkan doa-doa kalian. Amin….

bila ayah sakit sendi….

INI VIDEO PENGAKUAN SI ANAK..

Alhamdulillah.. Seronok kan? Tak dapat nak gambarkan perasaan bila Ayah kita yang sakit sendi dapat perubahan positif. Besar jasa ayah pada kita, memang tak terbalas sampai bila-bila. Kalau dapat pastikan mereka sihat pun kita dah syukur sangat2.. dulu, Ayah yang bekerja dan sara hidup kita sampai kita berjaya. Bila Ayah sakit, memang hati kita turut sakit dan tidak keruan jadinya.

mak saya pun sakit sendi…

Ayu sendiri faham benar perasaan ini. Sebab, Mak Ayu sendiri salah seorang yang ade sakit sendi2 ni. Jalan je lutut berbunyi. Berdiri lama sikit, lenguh. Tak boleh jalan jauh. Memang Ayu sendiri bagi mak set sendi ni. ALHAMDULILLAH, mak Ayu cakap banyak perubahan positif. Almaklumlah, mak Ayu ni kerjanya jual nasi di gerai pada waktu pagi, so memang banyak berdiri dan bergerak.

Bayangkan kalau lutut mak Ayu sakit???Allah! So memang sekarang ni Ayu konsisten bagi mak set sendi. Doakan mak Ayu dan semua ibu bapa kita sentiasa sihat.Aamin..

Oh ya kalau korang nak dapatkan set sakit sendi untuk  sihat ni, boleh je hubungi Ayu atau terus  klik di sini:

BELI SET SENDI SIHAT SHAKLEE DI SINI

 

Boleh juga hubungi Ayu terus jika mempunyai permasalah mahupun memerlukan konsultasi. InsyaAllah, Ayu cuba bantu sebaik mungkin.

JANGAN LUPA, ANDA BERHAK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI DAN RUNDINGAN PERCUMA DARI SAYA.

Perkhidmatan meliputi perkara-perkara berikut:

  • Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
  • cadangan pemakanan dan pengambilan vitamin yang betul
  • Tunjukcara bagaimana mendapatkan vitamin dengan harga ahli dengan mendaftar keahlian
  • Berpeluang mendapatkan keahlian percuma berserta bonus walaupun hanya untuk makan sendiri
  • sekaligus berpeluang menjana pendapatan jika berminat.

Salam Sayang,

AyuAdyani,

tel/whatsapp/telegram: 0147375771 atau www.wasap.my/60147375771

facebook: R.u Adyani Ab Rahman

page: ohmyvitamin.com

insatgram: ohmyvitamindotcom

COD: RAWANG,SELAYANG, GOMBAK & KAWASAN SEKITAR. POS SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH & SARAWAK, BRUNEI DAN SINGAPORE.